Vondroušová v Moskvě vyřadila domácí Pavljučenkovovou a čeká ji páté semifinále v sezoně

Česká tenistka Markéta Vondroušová ve čtvrtfinále halového turnaje v Moskvě po obratu porazila 6:4 a 6:2 domácí Anastasii Pavljučenkovovou. V semifinále stříbrná olympijská medailistka narazí na Anett Kontaveitovou z Estonska, která si poradila se Španělkou Garbině Muguruzaovou dvakrát 6:1.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Moskva (Aktualizováno: 15:17 22. 10. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová po postupu do finále olympijského turnaje

Tenistka Markéta Vondroušová | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

Dvaadvacetiletá Vondroušová do zápasu s šestnáctou hráčkou světa nevstoupila dobře a Pavljučenkovová se ujala vedení 4:1. Pak ale 35. hráčka žebříčku získala sedm gamů za sebou, vývoj duelu otočila a postoupila popáté v sezoně do semifinále.

Vondroušová si v Moskvě poradila s Curenkovou, česká tenistka si na turnaji zahraje ve čtvrtfinále

Číst článek

Ruská tenistka naopak potvrdila, že se jí v posledních měsících, zvláště proti Češkám, nedaří. Na turnajích v Indian Wells a Chicagu vypadla již v prvních kolech, v Ostravě nestačila na Terezu Martincovou a na US Open ji v osmifinále vystavila stopku Karolína Plíšková.

Další soupeřkou Vondroušové bude Kontaveitová, nebo bývalá světová jednička Muguruzaová. S dvojnásobnou grandslamovou vítězkou česká reprezentantka začátkem roku prohrála semifinále v Melbourne a o finále s ní měla hrát i nedávno v Chicagu, ale kvůli nemoci k duelu nenastoupila.

V Moskvě bude Vondroušová usilovat o šestou finálovou účast v kariéře. Titul zatím získala jediný, před čtyřmi lety v Bielu. V letošní sezoně se semifinále účastní popáté, vybojovala ho už v Melbourne, Lucemburku, Chicagu a na olympijských hrách v Tokiu, kde nakonec brala stříbro.

Výměna mezi Vondroušovou a Pavljučenkovovou

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme