Českým tenistkám přechod na trávu nevyšel, Muchová i Vondroušová končí v Berlíně v prvním kole

Osmá nasazená Karolína Muchová i Markéta Vondroušová dohrály na prvním turnaji na trávě po dvou letech v úvodním kole. Obě nestačily v Berlíně na ruské soupeřky. Finalistka antukového Roland Garros z roku 2019 Vondroušová podlehla na neoblíbeném povrchu kvalifikantce Ljudmile Samsonovové 4:6 a 6:7, Muchovou porazila Veronika Kuděrmětovová po třísetové bitvě 7:6, 5:7 a 6:2.

Berlín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Karolína Muchová

Česká tenistka Karolína Muchová | Foto: ASANKA BRENDON RATNAYAKE | Zdroj: Reuters

Turnaj v Berlíně je první ze dvou příprav na Wimbledon a Vondroušová na něm pokračuje alespoň ve čtyřhře. V pondělí po boku právě Kuděrmětovové prošly do čtvrtfinále.

Lehkost, pestrost, skvělá taktika a hlavně mentální síla. S reportérem o úspěchu tenistky Barbory Krejčíkové

Číst článek

V úterý Vondroušovou v singlu zastavila 106. hráčka světového žebříčku Samsonovová. Rodačka ze Sokolova ve druhém setu ještě pěti gamy v řadě otočila hrozivé skóre 0:4, ale pak prohrála tie-break.

Vypadla tak v prvním kole na třetím z posledních čtyř turnajů. Na French Open došla do osmifinále.

Muchová se na trávě představila poprvé od předloňského wimbledonského čtvrtfinále. Jedinou Češkou v berlínské dvouhře zůstala Karolína Plíšková, která je coby nasazená čtyřka rovnou ve druhém kole. Čeká ji už počtvrté letos Američanka Jessica Pegualová, s níž Plíšková v březnu třikrát prohrála. V Dauhá, Dubaji i Miami se hrálo na tvrdém povrchu.

Tenisový turnaj žen v Berlíně (tráva, dotace 456 073 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Kuděrmětovová (Rus.) - Muchová (8-ČR) 7:6 (7:5), 5:7, 6:2, Samsonovová (Rus.) - Vondroušová (ČR) 6:4, 7:6 (8:6).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme