Nadal končí na Turnaji mistrů. Po porážce od Goffina přepustil své místo náhradníkovi

Úspěšná sezona končí pro španělského tenistu Rafaela Nadala smolně. Světová jednička na Turnaji mistrů v Londýně překvapivě prohrála s Belgičanem Davidem Goffinem a po zápase oznámila, že kvůli bolesti v koleni odstupuje z turnaje.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rafael Nadal se loučí s Londýnem

Rafael Nadal se loučí s Londýnem | Foto: Tony O'Brien | Zdroj: Reuters

„Snažil jsem se. Udělal jsem, co jsem mohl, abych byl připravený hrát. Ale opravdu nejsem,“ litoval Rafael Nadal na tiskové konferenci po neúspěšném prvním a zároveň zápase Masters v Londýně.

Navrátilová s Kodešem budou na pamětních mincích. Strašně si toho vážím, přiznává bývalá tenistka

Číst článek

Kvůli bolestem kolena první hráč žebříčku z turnaje odstoupil. Jeho místo zaujme náhradník a desátý hráč světa Pablo Carreño Busta, další Španěl.

Rozhodnutí opustit Turnaj mistrů padlo během zápasu s Belgičanem Davidem Goffinem. „Bylo to o bolesti. Nedokážu dostatečně zabrat. Snažil jsem se, ale upřímně řečeno byl trošku zázrak, že skóre bylo tak těsně,“ řekl Nadal.

S Belgičanem za dvě a půl hodiny prohrál 6:7, 7:6 a 4:6. Už během druhého setu musel odvracet čtyři mečboly a v tie-breaku dokázal vyrovnat. Na začátku třetí sady ale rychle přišel dvakrát o podání a Goffin už si překvapivou výhru vzít nenechal.

Tenista z Mallorky tak vysněný titul z Masters ani letos do sbírky nepřidá. Už byl dvakrát byl ve finále, ale v roce 2010 podlehl Rogeru Federerovi, o tři roky později Novaku Djokovićovi. I přes brzký konec v letošním turnaji ale zakončí sezonu jako světová jednička.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme