Kvitová vyhrála první zápas v New Havenu, vyřadila Polku Radwaňskou

Tenistka Petra Kvitová úspěšně zvládla vstup do oblíbného turnaje v americkém New Havenu. Polku Agnieszku Radwaňskou porazila za hodinu a půl ve dvou setech.

New Haven Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová zvládla první zápas v New Havenu

Petra Kvitová zvládla první zápas v New Havenu | Foto: Aaron Doster-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Souboj bývalých světových dvojek vyzněl v New Havenu pro tu mladší. Petra Kvitová musela v červnu před posledním vzájemným zápasem odstoupit z turnaje v Eastbourne, ale v Americe už je v pořádku a 13. střetnutí vyhrála 6:1 a 7:6.

Petra Kvitová šplhá tenisovým žebříčkem, je nejvýš od října 2015

Číst článek

Tenistka z Fulneku od začátku zápasu trápila Polku razantní hrou, svůj první brejkbol v úvodu ještě nevyužila, jenže to byl poslední servis, který si Radwaňská dokázala v prvním setu udržet. Uběhlo půl hodiny, když pátá tenistka světa proměnila vítězným úderem po lajně setbol.

Jenže druhá sada zabrala dvojnásobek času. Kvitová sice opět sebrala Radwaňské podání, jenže Polka si ho vzala zpět a obě tenistky se začaly přetahovat.

Zápas vrcholil tie-breakem, ve kterém česká fedcupová reprezentantka sice promarnila vedení 3:0, pak ale vyhrála čtyři míčky v řadě a díky tvrdému podání z pravé strany proměnila mečbol.

Ve druhém kole čeká trojnásobnou vítězku turnaje Kazaška Zarina Diyasová, se 62. hráčkou žebříčku WTA má Kvitová vyrovnanou vzájemnou bilanci 1:1.

Petra Kvitová si v New Havenu upevní pozici české jedničky. Karolína Plíškovu totiž vyřadila už v prvním kole Ruska Jekatěrina Makarovová hladce 6:1 a 6:3.

Tenisový turnaj žen v New Havenu (tvrdý povrch, dotace 799 000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (3-ČR) - A. Radwaňská (Pol.) 6:1, 7:6 (7:3), Dijasová (Kaz.) - Sakkariová (Řec.) 6:4, 6:3, Puigová (Portor.) - Bacsinszká (Švýc.) 7:5, 6:1.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme