Kyrgios doveze jídlo až domů, Šarapovové můžete zavolat. Tenisté pomáhají v době pandemie

Australský tenisový živel Nick Kyrgios nabídl svým krajanům, kteří se ocitli během koronavirové krize v nouzi, že jim nakoupí a doveze jídlo až ke dveřím. Podobně jako v mnoha dalších zemích světa i v Austrálii přišly tisíce lidí o práci a musí se zdržovat převážně doma.

Canberra Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nick Kyrgios.

Nick Kyrgios. | Zdroj: Profimedia

„Pokud někdo nemá práci, přišel o příjmy, došlo mu jídlo nebo prostě jen zažívá těžké časy... Prosím, nechoďte spát s prázdným žaludkem. Nebojte se nebo se nestyďte napsat mi do soukromé zprávy,“ uvedl v pondělí na instagramu čtyřiadvacetiletý Kyrgios, jemuž patří ve světovém žebříčku v přerušené tenisové sezoně 40. místo.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Real talk

Příspěvek sdílený NK (@k1ngkyrg1os),

„Budu víc než šťastný, když se s vámi budu moci o cokoli podělit. I kdyby to měla být jen krabička nudlí, bochník chleba nebo trochu mléka. Dovezu vám to před dveře, bez otázek,“ přidal vítěz šesti turnajů ATP, jehož stejně jako tenisové umění proslavily výbuchy vzteku a další kontroverze na kurtu.

Šarapovová zveřejnila telefon

Fanoušky v době koronavirové krize oslovila i tenisová hvězda Maria Šarapovová, jež dokonce zveřejnila své telefonní číslo.

„Nejen že jsem teď dostala (kalifornské) číslo 310, ale navíc se s ním o ně s vámi podělím - Napište mi! 310-564-7981. Opravdu. Napište, jak se cítíte, na něco se mě zeptejte nebo jen řekněte ahoj. Uvítám také nějaké dobré recepty,“ napsala na twitteru pětinásobná grandslamová šampionka, jež koncem února ukončila úspěšnou kariéru.

V přiloženém videu, které má k pondělnímu dni 2,5 milionu zhlédnutí, brzy třiatřicetiletá Ruska vysvětlila důvody neobvyklého kroku.

„Hledala jsem způsob, jak bych se s vámi všemi zkontaktovala. Minulý týden jsem dělala opravdu zábavnou videokonferenci se 150 z vás a chtěla jsem víc. Důvodem je také to, že teď procházíme obdobím sociální izolace a jsme v tom všichni společně. Takže mi napište a čekejte odpověď,“ vyzvala fanoušky bývalá světová jednička Šarapovová.

Video, které zveřejnila Maria Šarapovovová:

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme