Tenistka Muchová na Wimbledonu končí. ‚S energií to šlo dolů,‘ řekla po zápase

Karolína Muchová prohrála ve čtvrtfinále Wimbledonu s ukrajinskou tenistkou Elinou Svitolinovou 5:7 a 4:6 a s turnajem se loučí. Vítězná Ukrajinka v semifinále vyzve Simonu Halepovou

Tento článek je více než rok starý.

Londýn (Aktualizováno: 21:54 9. 7. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Karolína Muchová

Česká tenistka Karolína Muchová | Foto: Carl Recine | Zdroj: Reuters

Muchová v zápase prohrála první servis, ale poté šla brzy do vedení 5:2. Ukrajinka ale zlepšila svou hru a podařilo se jí vyrovnat na 5:5.

Následující gem odvrátila při vlastním podání česká tenistka čtyři brejkboly, ten pátý už ale odvrátit nedokázala a Svitolinová dostala možnost set dopodávat.

Svitolinová - Muchová 2:0 (7:5, 6:4)

Číst článek

To se Ukrajince povedlo a výsledkem 7:5 získala nad rodačkou z Olomouce první sadu.

„Nechci se na to vymlouvat, ale šlo to s energií v prvním setu dolů. Vedla jsem tam, mohla jsem to urvat. Ona ale hrála dobře a nedělala žádné chyby. Ničím mi nepomohla a pak trefila pár dobrých balonů,“ hledala příčiny porážky Muchová.

Muchová se ale nenechala obratem v první sadě zaskočit a vyhrála první dvě hry. Svitolinová se ale opět dokázala zlepšit a šla do vedení 4:2. 

Za stavu 5:2 dostala osmá hráčka světového žebříčku možnost zápas dopodávat, ale obětavě hrající Muchová dokázala prolomit její podání a následně snížit na 4:5.

Druhou šancí na dopodávání zápasu už ale Ukrajinka nepohrdla a po výsledku 7:5 a 6:4 postoupila do wimbledonského semifinále. Tam změří síly se Simonu Halepovou.

„Nepodržel mě servis jako v ostatních zápasech. Pak už to šlo dolů. Začala jsem dělat hodně chyb a otočilo se to,“ dodala česká tenistka pro Radiožurnál.

krb, jpa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme