Ósakaové začíná chybět tenis a chystá návrat na kurt. ‚Není důležité, zda prohraju, nebo vyhraju,‘ říká

Čtyřnásobná grandslamová vítězka Naomi Ósakaová se podle všeho brzy vrátí k tenisu. Třiadvacetiletá Japonka, jež se potýká s psychickými obtížemi, uvedla, že ji to táhne zpět na kurty.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Naomi Ósakaová

Naomi Ósakaová | Zdroj: Reuters

Ósakaová začátkem září vypadla ve 3. kole US Open s pozdější finalistkou Leylah Fernandezovou a řekla, že si plánuje dát od tenisu delší pauzu. Odhlásila se mimo jiné z velkého turnaje v Indian Wells, jenž se bude po odložení ze svého tradičního březnového termínu hrát v říjnu. 

Ósakaová měla v Cincinnati rozepři s novinářem, tiskovou konferenci opustila v slzách

Číst článek

V pořadu televize HBO „The Shop“ nicméně Ósakaová uvedla, že má stále tenis ráda a těší se zpět na kurt. „Vím, že budu zase hrát, a pravděpodobně brzy, protože už mám znovu takové cukání,“ řekla bývalá světová jednička. „Ale nebude pro mě důležité, zda vyhraju, nebo prohraju. Prostě si chci užívat to, že budu zpět na dvorci.“

Ósakaová se potýká s poklesem formy od květnového Roland Garros, z něhož odstoupila po pozdvižení, které vyvolala svým rozhodnutím nemluvit se zástupci médií. Vynechala i Wimbledon a na domácích olympijských hrách vypadla už ve třetím kole s pozdější stříbrnou medailistkou Markétou Vondroušovou.

Na kurtu obvykle klidná Ósakaková pak při zápase 3. kola US Open proti Leylah Fernandezové dvakrát hodila ze vzteku svou raketou a po dlouhém zápasu prohrála 7:5, 6:7, 4:6. Aktuálně sedmá hráčka světového žebříčku následně uvedla, že těžké zápasy si na ní vybraly svou daň.

Poslední zápas odehrála ve 3. kole US Open s Leylah Fernandezovou

„Měla jsem ráda zápasy, byla jsem soutěživá. Čím delší zápasy jsem hrála, tím více jsem si to užívala. Pak jsem ale nedávno začala cítit, že čím byly duely delší, tím více jsem byla vystresovaná. Prostě jsem potřebovala pauzu, abych mohla jít do hloubky sebe sama,“ řekla rodačka z Ósaky, jež mimo jiné na olympijských hrách v Tokiu zapálila při zahájení olympijský oheň.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme