Finálové drama se šťastným koncem. Krejčíková udolala v Ostravě světovou jedničku Światekovou

Barbora Krejčíková svedla v neděli ve finále ostravského turnaje velkou bitvu s polskou světovou jedničkou Igou Światekovou, kterou nakonec dokázala po více než třech hodinách porazit 5:7, 7:6 (7:4) a 6:3. Po triumfu v Talinnu z minulého týdne je to tak pro šestadvacetiletou Češku druhý titul v řadě.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková.

Barbora Krejčíková. | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Krejčíková v průběhu sezony dlouho hledala formu a dočkala se konečně až minulý týden v Talinnu, kde dokázala poprvé od loňského července vybojovat singlový titul na okruhu WTA.

Musí hrát na větší riziko, popisovala Krejčíková po obratu recept na Rybakinovou

Číst článek

A v podobném duchu vlétla i do turnaje v Ostravě, kde postupně přešla přes Američanku Shelby Rogersovou, Švýcarku Belindu Bencicovou, která musela zápas kvůli zranění vzdát, další Američanku Alycii Parksovou a nakonec v sobotu po velkém boji i přes wimbledonskou šampionku Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu.

Ve finále ale narazila na největší ženskou tenisovou hvězdu současnosti a světovou jedničku Igu Światekovou, letošní vítězku Roland Garros a US Open.

A v první sadě měla zpočátku Polka převahu, ustála těžké chvíle, kdy musela odvracet brejkboly Krejčíkové, a Češka brzy prohrávala 1:5. Świateková šla podávat na rychlé vítězství v prvním setu, jenže v tu chvíli Krejčíková v pravý čas zabrala, zlepšila se ve všech ohledech a vyhrála čtyři gemy v řadě. Rázem se za stavu 5:5 začínalo znovu.

Následný gem při podání Światekové se proměnil v obrovský boj, Polka musela odvracet tři brejkboly, nakonec ale důležitý gem urvala pro sebe. Krejčíková už pak při svém podání situaci neustála a prohrála úvodní set po 73 minutách 5:7.

Rozhodl třetí set

Druhý set začala Krejčíková nejlépe, jak mohla – vzala Światekové podání a vzápětí brejk potvrdila, takže rychle vedla 2:0. 

Świateková ale potom zvládla ztrátu vymazat a druhou sadu tak musel rozhodnout až tie-break. V něm si Češka vypracovala skvělou pozici, vedla 6:1 a měla k dispozici hned pět setbolů. Polka sice tři odvrátila, nakonec si ale Krejčíková poradila a získala set v poměru 7:6 (7:4).

V rozhodující sadě přišel první zlomový moment za stavu 4:3 pro Krejčíkovou, když Češka prolomila soupeřčin servis a šla do vedení 5:3. Pak šla Krejčíková podávat na vítězství, měla celkem šest mečbolů a ten poslední proměnila – stylově esem.

Barbora Krejčíková tak po třech hodinách a 17 minutách pokořila světovou jedničkou Igu Światekovou 5:7, 7:6 (7:4) a 6:4. Po titulu z Talinnu tak může šestadvacetiletá tenistka druhý triumf v řadě, celkově má na okruhu WTA pátý titul.

Tenisový turnaj žen WTA Agel Open 2022 v Ostravě (tvrdý povrch, dotace 611.210 eur):
Dvouhra - finále:
Krejčíková (ČR) - Świateková (1-Pol.) 5:7, 7:6 (7:4), 6:3.

Čtyřhra - finále:
McNallyová, Parksová (USA) - Rosolská, Routliffeová (3-Pol./N. Zél.) 6:3, 6:2.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme