Takový zápas jsem asi nezažila, radovala se Krejčíková po ostravském triumfu nad Światekovou

Tenistka Barbora Krejčíková ovládla turnaj WTA v Ostravě. Po více než tříhodinové bitvě zdolala světovou jedničku Igu Światekovou z Polska 5:7, 7:6 (7:4) a 6:3. Česká hráčka předvedla v nádherném a napínavém finálovém duelu velký obrat a díky tomu vybojovala druhý titul ve dvouhře za sebou.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková.

Barbora Krejčíková. | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

„Byla to celkově náročná sezona a zranění mě vyřadilo na dlouhou dobu. Nechci se ale k tomu vracet. Bylo to tak, jak to bylo a myslím, že vše zlé je k něčemu dobré,“ usmívala se šestadvacetiletá Krejčíková po velkém vítězství nad světovou jedničkou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s Barborou Krejčíkovou po triumfu na turnaji v Ostravě

Máte za sebou spoustu úspěchů ve čtyřhře i ve dvouhře. Kam řadíte tento úspěch na domácí půdě?
Na ty nejvyšší příčky, protože tenis, který jsme dnes předváděly, to byl podle mě jeden z nejlepších zápasů, který jsem kdy odehrála. Mám obrovskou radost, že jsem to ze sebe dokázala ve finále vymáčknout.

Koncovka druhého setu byla hodně vyrovnaná. Jak vám pomohlo v tie-breaku, že jste vyhrála na úvod čtyři výměny v řadě?
Rozhodně. Taky mi hrozně pomáhali fanoušci, atmosféra byla úžasná, jak skandovali naše jména, jak si to užívali a jak je to bavilo. Bylo příjemné být na kurtu a bojovat o každý míč. 

Zažila jste někdy turnaj takto nabitý emocemi?
Takový zápas jsem asi nezažila. Sešlo se to, že půlka stadionu fandila jedné a půlka zase druhé. Neděje se to často a jsem ráda, že jsem to mohla zažít tady a že jsem mohla být na kurtu s Igou, která je teď nejlepší hráčkou světa. Byl to jeden z nejlepších zápasů, které jsem kdy hrála.

Lukáš Kaleta, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme