Krejčíková v Ostravě otočila dramatické semifinále s Rybakinovou a zahraje si o druhý titul v řadě

Tenistka Barbora Krejčíková zvládla v Ostravě více než dvouhodinovou bitvu s Jelenou Rybakinovou a čeká ji souboj o titul. Soupeřku z Kazachstánu porazila Krejčíková v semifinále 3:6, 7:6 (7:4) a 6:4.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková.

Barbora Krejčíková. | Zdroj: Profimedia

Krejčíková po návratu po zranění nezažívala příjemnou část sezony a dlouho se nemohla dostat zpátky do formy. To se změnilo minulý týden v estonském Tallinnu, kde dokázala šestadvacetiletá Češka vybojovat první singlový titul od loňského července.

Krejčíková vyřadila Američanku a v Ostravě si zahraje semifinále, Kvitová i Martincová končí

Číst článek

Na úspěšný turnaj navázala Krejčíková i v Ostravě, kde postupně přešla přes Američanku Shelby Rogersovou, Švýcarku Belindu Bencicovou, která musela zápas kvůli zranění vzdát, a další Američanku Alycii Parksovou.

Její poslední soupeřkou na cestě do finále byla vítězka letošního Wimbledonu Jelena Rybakinová z Kazachstánu, která přemohla ve čtvrtfinále jinou Češku Petru Kvitovou.

Rybakinová si v úvodní sadě ostravského semifinále počkala na první velkou šanci za stavu 2:2, kdy dokázala poprvé prolomit servis Krejčíkové.

Češka pak sice zvládla ihned získat ztracené podání zpět, jenže pak už do konce setu vládla Rybakinová, a tak Krejčíková ztratila první sadu v poměru 3:6.

Povedený obrat

Ve druhém setu už si obě hráčky dokázaly svá podání spolehlivě hlídat. Hlavně Rybakinové se v této disciplíně dařilo, když nastřádala během druhé sady dokonce 11 es. Vyrovnaný souboj tak musel rozhodnout až tie-break.

V něm nakonec k radosti ostravské haly uspěla Krejčíková a po výsledku 7:6 (7:4) dotáhla utkání do rozhodujícího třetího dějství.

V něm se pokračovalo ve vyrovnané hře až do stavu 4:4, kdy Krejčíková dotlačila svou soupeřku k několika chybám, získala brejkbol a ten následně proměnila. Klíčové vedení pak Češka přetavila v rozhodující výhodu, když v následném gemu neztratila ani míček a ovládla druhý set 6:4.

Barboru Krejčíkovou tak čeká souboj o druhý titul v řadě. Ve finále vyzve světovou jedničku Igu Šwiatekovou, která ve svém semifinále porazila Rusku Jekatěrinu Alexandrovou 7:6 (7:5), 2:6 a 6:4.

Tenisový turnaj žen WTA Agel Open 2022 v Ostravě (tvrdý povrch, dotace 611 210 eur):
Dvouhra - semifinále:
Krejčíková (ČR) - Rybakinová (Kaz.) 3:6, 7:6 (7:4), 6:4, Šwiateková (1-Pol.) - Alexandrovová (Rus.) 7:6 (7:5), 2:6, 6:4.

Čtyřhra - semifinále:
Rosolská, Routliffeová (3-Pol./N. Zél.) - Danilinová, Haddadová Maiaová (2-Kaz./Braz.) 6:4, 6:2.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme