Omezené doprovodné týmy i dezinfikovaná auta. Startuje tenisové Ostrava Open

Za přísným podmínek stanovených ženskou tenisovou asociací WTA a s udělenou výjimkou hlavní hygieničky Jarmily Rážové se uskuteční v Ostravě špičkový tenisový turnaj J&T Banka Ostrava Open. Přísná opatření platí už po příletu hráček na polská letiště do Katovic nebo do Krakova.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková.

Na ostravském turnaji se představí i Karolína Plíšková. | Foto: Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„Posíláme pro ně auto. To je zaprvé vydezinfikované, zadruhé ho řídí řidič, který už prošel testem a je negativní. K tomu se ještě mezi řidiče a zadní sedadla nalepují speciální clony, v každém autě může jet jen jedna hráčka,“ říkal Radiožurnálu k fungování uzavřené tenisové bubliny promotér turnaje Tomáš Petera před startem víkendové kvalifikace.

Přehrát

00:00 / 00:00

Omezené doprovodné týmy i dezinfikovaná auta. Startuje tenisové Ostrava Open

V pondělí pak začne hlavní soutěž. Hráčky musí po příjezdu do hotelu na koronavirové testy a pak musí čekat na jejich výsledky na pokojích, kam dostávají jídlo. Výhodou Ostravy je, že hráčky z hotelu musí ujít pěšky jen dvě stě metrů a jsou v hale.

„Oproti třeba Římu nebo Roland Garros je u nás hotel vyhrazený opravdu jen pro hráče a doprovod,“ porovnává Petera podmínky ostravského turnaje s ostatními tenisovými akcemi.

Po oznámení negativních testů jsou hráčky volné a mohou opustit pokoj.

Vondroušová měla pozitivní test na koronavirus. Na turnaji WTA v Ostravě hrát nebude

Číst článek

„Volně pohybovat znamená, že můžou být na hotelu, v tréninkové hale a ve velké hale. Nesmí do města, jíst můžou pouze na hotelu. Restaurace jsou upravené, stoly jsou daleko od sebe, jsou tam plexiskla. V tomhle hráčky žijou až do chvíle, kdy dohrajou,“ pokračuje Petera v popisu uzavřeného života tenistek v Ostravě.

Ty úspěšnější hráčky budou muset na testy ještě po čtyřech dnech pobytu v Ostravě znovu. A přísný je také počet trenérských štábů jednotlivých účastnic.

„Jsou jasná pravidla na počty trenérů a členů týmu. Normálně na běžných turnajích je to neomezené, tady je to tak, že každá hráčka, která je v kvalifikaci, s sebou může mít jen jednoho člena doprovodu, každá hráčka z hlavní soutěže může mít dva,“ uzavírá Petera hlavní výčet přísných pravidel.

Z českých hráček se turnaje zúčastní kompletní česká špička kromě Petry Kvitové a Markéty Vondroušové. Ze světových jmen se televizní diváci mohou těšit na Bělorusku Victorii Azerenkovou nebo Ukrajinku Elinu Svitolinovou.

David Procházka, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme