Tvrdý servis a fyzická zdatnost. Siniaková nestačila na Gauffovou, soupeřce věští velkou budoucnost

Je jí teprve 16 let, ale už v tomto věku je jednou z nejsledovanějších tenistek světa. Američanka Cori Gauffová už loni zářila na grandslamech a teď předvádí svůj talent v Ostravě, kde zatím porazila tři soupeřky. Po úspěšné kvalifikaci těsně zdolala i Kateřinu Siniakovou a postoupila do osmifinále silně obsazeného turnaje.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americká tenistka Cori Gauffová

Americká tenistka Cori Gauffová | Foto: ZUMA/Rob Prange | Zdroj: ČTK

Když Cori Gauffová hodnotila těsný zápas, přiznala, že začátek nebyl zrovna nejlepší. To když při svém podání v úvodním gemu neuhrála ani míček. Kvalifikaci hrála na vedlejších kurtech a musela si prý zvyknout na ten centrální v hale, ve které se běžně hraje lední hokej.

Přehrát

00:00 / 00:00

Talentovaná Cori Gauffová je na ostravském turnaji už v osmifinále. Více v příspěvku Jaroslava Plašila

A i když říkala, že to nebyl úplně optimální výkon, ukázala, že i v 16 letech může své zkušenější soupeřky převyšovat. I doslova, jak připomíná Kateřina Siniaková.

„Je jí šestnáct, ale je o půl hlavy vyšší než já. Na svůj věk rozhodně nevypadá,“ řekla česká tenistka po utkání.

„Servíruje víceméně rychlostí 180 kilometrů v hodině, což je na šestnáctiletou tenistku úplně neskutečné. Má před sebou určitě dobrou budoucnost,“ naráží Siniaková na fyzickou sílu soupeřky.

Gauffová už má jisté, že se díky výsledkům v Ostravě vrátí domů do Ameriky jako tenistka nejlepší světové padesátky. Žádná mladší hráčka tak vysoko na žebříčku není.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme