Kristýna Plíšková porazila v Palermu nasazenou trojku Sakkariovou. Vondroušová vypadla s Juvanovou

Tenistka Kristýna Plíšková porazila v nočním utkání prvního kola v Palermu při restartu sezony po pětiměsíční přestávce zaviněné pandemií koronaviru nasazenou trojku Marii Sakkariovou z Řecka dvakrát 6:4 a čeká ji dvojnásobná vítězka turnaje Italka Sara Erraniová. Markétě Vondroušové se její zápas nevydařil. Světová osmnáctka nečekaně prohrála se 121. hráčkou žebříčku Kajou Juvanovou ze Slovinska 6:1, 5:7 a 4:6.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Palermo (Aktualizováno: 20:27 4. 8. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Kristýna Plíšková

Tenistka Kristýna Plíšková | Foto: Pascal Rossignol | Zdroj: Reuters

Plíšková hned na úvod utkání, které začalo po půlnoci, vzala Sakkariové podání a výhodu brejku si udržela až do konce prvního setu. Obdobně Češka vstoupila i do druhé sady, následně odvrátila jediné tři brejkboly soupeřky a po hodině a půl proměnila druhý mečbol.

„Podmínky byly opravdu složité, před začátkem zápasu jsem na chvíli usnula. Mé tělo není zvyklé hrát ve dvě ráno,“ citoval Plíškovou web WTA.

Podmínky na turnaji v Palermu? ‚Je nepříjemné si hned po tréninku nasadit roušku,‘ líčí Vondroušová

Číst článek

„Hodně bodů jsem získala podáním a také mě podržel bekhendu. Soupeřka nepředvedla svůj nejlepší výkon na antuce, ale já jsem hrála dobře,“ dodala Plíšková, jež si připsala sedmý skalp hráčky z první dvacítky žebříčku v kariéře.

Ve druhém kole se Plíšková poprvé utká s Erraniovou, která v tříhodinové bitvě vydřela výhru 7:5, 1:6, 6:4 nad Rumunkou Soranou Cirsteaovou. Italka tak udržela šanci na třetí triumf na turnaji, který ovládla v letech 2008 a 2012.

Vondroušová vypadla

Jednadvacetiletá Vondroušová naplňovala roli druhé nasazené hráčky turnaje jen v prvním setu. Česká favoritka, jež naposledy hrála na okruhu WTA koncem února v Dauhá, sadu získala za necelou půlhodinu a zdálo se, že kráčí za vítězstvím.

O dva roky mladší Juvanová ale hned na úvod druhého setu vzala Vondroušové poprvé v zápase podání a odskočila do vedení 4:0. Češka se sice dokázala vrátit, otočila na 5:4, ale zbytek druhé sady i úvod té třetí patřil slovinské kvalifikantce. Ta se opět ujala vedení 4:0 a Vondroušová navzdory snížení usilovala o obrat marně.

Loňská finalistka Roland Garros v zápase dlouhém dvě a půl hodiny ztratila šestkrát podání a udělala osm dvojchyb. Po jejím vyřazení tak zůstává jedinou Češkou na turnaji Kristýna Plíšková, která se v druhém kole střetne s domácí Sarou Erraniovou.

Tenisový turnaj žen v Palermu (antuka, dotace 163 103 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Kristýna Plíšková - Sakkariová (3-Řec.) 6:4, 6:4, Jastremská (7-Ukr.) - Sorribesová (Šp.) 6:3, 6:4, Paoliniová (It.) - Kasatkinová (Rus.) 5:7, 6:4, 6:4, Alexandrovová (8-Rus.) - Mladenovicová (Fr.) 5:7, 6:0, 6:1, Juvanová (Slovin.) - Vondroušová (2-ČR) 1:6, 7:5, 6:4, Dodinová (Fr.) - Zidanšeková (Slovin.) 2:6, 6:4, 6:4, Sasnovičová (Běl.) - Mertensová (5-Belg.) 6:4, 6:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme