Bojovnice Kvitová otočila zápas s Řekyní a postoupila do čtvrtfinále Australian Open

Tenistka Petra Kvitová se stala první čtvrtfinalistkou Australian Open. Loňská finalistka úvodního grandslamu sezony otočila v Melbourne osmifinále s Marií Sakkariovou z Řecka a zvítězila 6:7, 6:3 a 6:2.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne (Aktualizováno: 12:20 26. 1. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Turnajová sedmička Kvitová bude o semifinále hrát jako před rokem s domácí favoritkou a aktuální světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou. Australanka potřebovala ve 4. kole tři sety, než porazila Alison Riskeovou z USA 6:3, 1:6 a 6:4.

Často to, co se mi honí hlavou, není nic hezkého, popisuje tenistka Kvitová své pocity na kurtu

Číst článek

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu ztratila se Sakkariovou tie-break první sady 4:7 a na začátku druhé prohrávala 1:2 a při svém servisu 15:40.

Podání si udržela a od stavu 3:3 získala šest her v řadě. Výhru vydřela po dvou hodinách a dvanáct minutách a využila třetí setbol. K postupu si pomohla třiatřiceti vítěznými údery.

„Ani nevím, jak jsem se dostala zpátky do hry. Byl to velmi náročný zápas a musela jsem hodně dřít. Od druhé sady jsem víc držela míč ve výměnách, nehrála tak riskantně a podržel mě servis,“ řekla levou rukou hrající Češka na kurtu.

Devětadvacetiletá Kvitová je při své jedenácté účasti v Melbourne ve čtvrtfinále počtvrté. Nejdále se dostala loni, kdy prohrála až ve finále.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme