Kvitovou ve čtvrtfinále čeká nejtěžší možná soupeřka. K úspěchu jí může pomoct i neobvyklý rituál

Už ve čtvrtfinále Australian Open čeká Petru Kvitovou nejtěžší možný zápas na turnaji. V úterý se utká s nejlepší hráčkou světového žebříčku Ashleigh Bartyovou, která bude mít jako domácí tenistka v Melbourne velkou podporu fanoušků. Kvitová se ale na zápas těší a připravuje se na něj tak, jako na předchozí duely. Pomoci by jí mohl i jeden neobyčejný rituál.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Foto: Issei Kato | Zdroj: Reuters

Devětadvacetiletá Kvitová se připravuje na svůj čtvrtfinálový duel Australian Open, ale i v Melbourne se může cítit jako třeba v Mnichově.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Kvitová dodržuje v Austrálii se svým týmem neobvyklý rituál

Tým české tenistky rád si totiž v Melbourne oblíbil německou restauraci, kde se jako doma cítí jeden z kondičních trenérů a fyzioterapeut Florian Zitzelsberger.

„Ano, ten si to všechno fotí a je šťastný, jako by byl na Oktoberfestu. Dáme si pivo a řízek, ale to samozřejmě jen já s kondičním trenérem. Pokaždé před zápasem si takto dopřejeme,“ prozradil Radiožurnálu trenér české tenistky Jiří Vaněk.

„Petra si taky dá. My to zase tolik neřešíme, hráč musí mít pohodu a klid a na ní je vidět, že to tak má. V této fázi turnaje je psychická pohoda důležitá,“ doplnil trenér.

Slabiny? Ty Bartyová nemá

Kvitová v úterním čtvrtfinále australského grandslamu narazí na světovou jedničku a domácí hráčku Bartyovou a česká tenistka ví, že to rozhodně nebude snadné.

„Je nebezpečná ze servisu, občas to umí zrychlit a snaží se hráčky odtlačovat od lajny. Dobře se hýbe a je to světová jednička, takže těch slabin na ní moc nenajdu,“ zhodnotila svoji příští soupeřku česká hráčka.

Utkání mezi Petrou Kvitovou a Ashleigh Bartyovou můžete sledovat živě online na našem webu. Zápas začne v úterý ve 2.30 našeho času.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme