Kvitová v Dauhá první letošní titul nezískala, ve finále prohrála se Sabalenkovou ve dvou setech

Tenistka Petra Kvitová druhý titul v Dauhá nezískala. Předloňská vítězka katarského turnaje v sobotním finále podlehla razantně hrající a výborně servírující Aryně Sabalenkovou z Běloruska dvakrát 3:6.

Dauhá Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

V pondělním vydání žebříčku dvouhry WTA klesne devětadvacetiletá česká hráčka z 11. na 12. místo, předstihne ji její finálová přemožitelka Sabalenková.

Kvitová vyřadila v Dauhá světovou jedničku Bartyovou a je ve finále, titul ve čtyřhře slaví Strýcová

Číst článek

Jednadvacetiletá Sabalenková se do míčů opírala vší silou a dvojnásobnou wimbledonskou vítězku přehrávala. Kvitová se jen výjimečně dostala ke svým vítězným úderům a skoro vůbec neměla šanci při podání soupeřky, v první sadě při něm získala pouze šest fiftýnů.

V úvodním setu přišla Kvitová o podání ve čtvrté hře a jediná šancese jí naskytla v úvodu druhé sady. Za stavu 2:1 měla pět brejkbolů, ale v desetiminutovém gamu ani jednou neuspěla a Běloruska hru uzavřela dvěma esy.

Za stavu 3:3 odešla Kvitová s fyzioterapeutkou do šatny na ošetření a po návratu už nezískala ani hru. Sabalenkové vycházelo všechno - třeba return, který olízl lajnu a znamenal mečbol. Kvitová dokázala tři mečboly odvrátit, ale pak se od ní štěstí odvrátilo. Dvakrát pomohla Sabalenkové páska a duel za hodinu a čtvrt skončil.

Kvitová hrála 37. finále a teprve podesáté odešla poražena. Naposledy získala titul loni na antuce v hale ve Stuttgartu.

Kvitová má 27 titulů stejně jako Hana Mandlíková a Argentinka Gabriela Sabatiniová a dělí se s nimi o 20. místo v historickém pořadí. Vede bývalá světová jednička Martina Navrátilová, která vybojovala ve dvouhře 167 vavřínů.

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 3,240.445 dolarů):
Dvouhra - finále:
Sabalenková (9-Běl.) - Kvitová (8-ČR) 6:3, 6:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme