Kvitová si v Dauhá zahraje o titul. Stejně jako před třemi lety ji ve finále čeká Španělka Muguruzaová

Česká tenistka Petra Kvitová si na turnaji v Dauhá po roce opět zahraje ve finále. V pátečním semifinále porazila dvakrát 6:4 Jessicu Pegulaovou z USA a v utkání o titul nastoupí proti Garbiňe Muguruzaové ze Španělska stejně jako v roce 2018, kdy turnaj vyhrála. Světová desítka Kvitová bude usilovat o 28. titul v kariéře, čímž by předstihla Hanu Mandlíkovou.

Dauhá (Katar) (Aktualizováno: 19:40 5. 3. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V duelu s Pegulaovou získala Kvitová po sérii brejků první set, ale ve druhém prohrávala 0:3. Snížila na 2:3, poté však znovu přišla o servis. Od stavu 2:4 získala čtyři hry v řadě a postoupila za hodinu a 22 minut.

Kvitová v Dauhá udolala ve třech setech Kontaveitovou, Plíšková nestačila na Pegulaovou

Číst článek

„Byl to náročný zápas ve větru, který jsem pozorovala už od rána z okna. Už loni jsem tu měla zápasy, kdy vítr s pískem létal ze strany na stranu. Nebylo to tolik o tenise, spíše o zkušenostech,“ řekla Radiožurnálu Kvitová.

„Nevyhledávám hru ve větru a ani na to nemám hru. Na druhou stranu to asi dokážu, což je důležité,“ popsala česká tenistka, jak se umí vyrovnat s katarskými podmínkami.

V Dauhá si zahraje finále potřetí za sebou. Před třemi lety si v souboji bývalých wimbledonských vítězek s Muguruzaovou poradila ve třech setech, poté v Kataru nestartovala a loni podlehla Aryně Sabalenkové z Běloruska.

S Muguruzaovou má třicetiletá česká tenistka bilanci čtyři výhry a jedna porážka. Naposledy si proti aktuálně šestnácté hráčce pořadí WTA zahrála právě před třemi lety ve finále v Dauhá. „Pamatuji si to finále. Vím, že hraje poslední dobou dobře, skoro porazila Naomi Ósakaovou v Melbourne. Rozhodně má chuť,“ povšimla si Kvitová.

Muguruzaová prošla do finále bez boje poté, co kvůli problémům se zády před zápasem odstoupila její semifinálová soupeřka Viktoria Azarenková z Běloruska. Sedmadvacetiletá Španělka, která má na kontě stejně jako Kvitová dva grandslamové triumfy, může získat osmý titul.

„Finále si užiju, proto tenis hraju. Titul je sice blízko, ale zároveň daleko. Na druhé straně bude stát silná soupeřka,“ vyhlíží boj o 28. kariérní titul Kvitová.

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 565.530 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Kvitová (4-ČR) - Pegulaová (USA) 6:4, 6:4, Muguruzaová (Šp.) - Azarenková (8-Běl.) bez boje.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme