Kvitová exhibici v Berlíně neovládla, s Ukrajinkou Svitolinovou padla ve třech setech

Česká tenistka Petra Kvitová titul na exhibičním turnaji v Berlíně nezískala. V odloženém finále, jež se ve středu neodehrálo kvůli dešti, podlehla světová dvanáctka 6:3, 1:6, 5:10 žebříčkové favoritce Elině Svitolinové z Ukrajiny.

Tento článek je více než rok starý.

Berlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová.

Petra Kvitová. | Foto: Hannibal Hanschke | Zdroj: Reuters

Páteční finále bylo vyvrcholením prvního ze dvou berlínských turnajů a mělo se původně odehrát na trávě na stadionu Steffi Grafové. Kvůli nepříznivému středečnímu počasí však bylo přeloženo na kurt s tvrdým povrchem do hangáru bývalého letiště Tempelhof, kde v pátek zároveň začala druhá berlínská exhibice.

Centrální kurt na Štvanici má bohatou historii, teď přivítá charitativní zápas ženských týmů

Číst článek

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová v úvodní části turnaje potvrdila, že tráva je jejím oblíbeným povrchem, a bez ztráty setu porazila domácí Němku Andreu Petkovicovou i Nizozemku Kiki Bertensovou. Třicetiletá Češka výborně začala také páteční finále a získala první set, pak už ale převzala otěže zápasu pátá hráčka světa Svitolinová.

Kvitové se tak nepodařilo získat druhou trofej po koronavirové pauze, na konci května vyhrála v Praze turnaj O pohár prezidenta ČTS. V sobotu se česká tenistka zapojí na Tempelhofu i do druhého berlínského turnaje, její semifinálovou soupeřkou bude vítězka německého duelu mezi Petkovicovou a 1260. hráčkou světa Alexandrou Vecicovou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme