Kvitová prožila vítězný návrat na Roland Garros. Nezaskočily ji zima, střecha ani chlupaté míče

Tenistka Petra Kvitová se netrápila myšlenkami, co všechno je potřeba dělat na antuce jinak, a prvním kolem Roland Garros prošla za 77 minut. Prvně si vyzkoušela novou zatahovací střechu centrkurtu a nezmatkovala. Francouzku Océane Dodinovou porazila 6:3 a 7:5.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová.

Petra Kvitová. | Foto: Susana Vera | Zdroj: Reuters

Před cestou na letošní pařížský grandslam, který se kvůli koronaviru hraje nezvykle až na podzim a který loni vynechala, nehrála Kvitová žádný antukový turnaj, aby šetřila předloktí. Po vyřazení v osmifinále US Open na klouzavém povrchu jen trénovala a zápas na něm hrála až teď.

Vondroušová finále v Paříži neobhájí, končí také Muchová. V druhém kole jsou Kvitová a Siniaková

Číst článek

„První dny tréninku na antuce byly těžké, jako každý rok. V hlavě jsem to musela překonat,“ řekla novinářům sedmá nasazená hráčka po výhře nad Dodinovou.

„Nepřemýšlela jsem nad tím, jak se hýbat a co hrát. Antuka je přece jen jiná, skáče to jinak a věcí, na které je třeba se soustředit, je hodně. Jsem pyšná, jak jsem to zvládla hrou i hlavou,“ pochvalovala si Kvitová.

V ochozech dvorce Philippa Chatriera se sešlo několik desítek fanoušků, kteří podporovali domácí hráčku. „Říkala jsem si, lidi budou na její straně, a až pak si uvědomila, že jich tu není zase tolik,“ řekla Kvitová a na druhou stranu byla ráda, že vůbec nějací diváci zápasu přihlíželi. „Lepší než nic,“ přitakala.

Na US Open nehrály, v Evropě se cítí bezpečněji. Strýcovou s Krejčíkovou čeká v Paříži vzájemný duel

Číst článek

Roli hraje počasí

Vedle nepříjemné soupeřky, která zvláště ve druhém setu hrála nad svoje poměry, se musela vypořádat i s podmínkami. Také druhý den turnaje panovalo v Paříži chladno. „Zima je nepříjemná. Na nohy, na ruce, do toho se potíte, což je zvláštní. Ale je to tak, asi nemůžeme čekat v říjnu lepší počasí. Je potřeba se na to adaptovat,“ konstatovala Kvitová.

Počasí má vliv i na kvalitu míčů. Méně letí a od vlhké antuky se postupně ‚zvětšují‘. „Ochlupatí se, což není příjemné. Byla jsem ráda, že přišly ve druhém setu nové míče, tím se zvedla moje šance zase hrát moji hru líp. Myslím, že jsem to odehrála dobře, zůstala jsem tam a nezazmatkovala v důležitých chvílích,“ řekla Kvitová.

Měla štěstí, že dostala šanci hrát na hlavním dvorci. Ten má totiž od letoška zatahovací střechu, takže k utkání nastoupila i v dešti. „To bylo bezva. Byla jsem na něm poprvé a jsem ráda, že jsem urvala výhru,“ uvedla třicetiletá tenistka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme