Vítězná série Kvitové pokračuje, v semifinále v Madridu vyřadila Plíškovou

Po českém souboji v semifinále tenisového turnaje v Madridu pokračuje už pouze vítězná série Petry Kvitové. Tenistka z Fulneku vyřadila Karolínu Plíškovou 7:6 a 6:3.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid (Aktualizováno: 22:41 11. 5. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová | Foto: Vondrouš Roman | Zdroj: ČTK

Kvitová, která ve španělské metropoli získala trofej už v letech 2011 a 2015, prodloužila vítěznou sérii na antuce na deset zápasů a v sobotu může navázat na týden starý triumf z Prahy. Pro Plíškovou, která slavila titul před dvěma týdny ve Stuttgartu, se jízda zastavila na devíti triumfech v řadě.

Do utkání, které zpočátku svazovala nervozita, přitom vstoupila Plíšková lépe a soupeřce hned v úvodním gamu sebrala podání. Kvitová se vůbec nedařilo první podání a iniciativu převzala až v osmém gamu po poradě s trenérem Jiřím Vaňkem. Trpělivější hrou vyrovnala a první set vybojovala po více než hodině ve zkrácené hře, jejíž závěr Plíšková nezvládla.

Na vítězné vlně pokračovala dvojnásobná wimbledonská vítězka i v úvodu druhé sady, Plíškové sebrala servis a vedení už nepustila. Po hodině a 46 minutách proměnila při podání soupeřky první mečbol a novou řadu úspěchů proti krajankám protáhla o třetí zápas.

Předchozí série neporazitelnosti v českých derby na okruhu WTA, která se táhla od srpna 2012 do letošního dubna, čítala 24 zápasů a skončila na raketě dvojčete Karolíny Plíškové Kristýny.

S Bertensovou, která je ve finále turnaje elitní kategorie Premier Mandatory poprvé v kariéře, se dosud Kvitová utkala na okruhu WTA jen jednou. V roce 2015 ji deklasovala v úvodním kole Wimbledonu.

Na antuce se ale Bertensové v této sezoně daří, letošní bilanci na klouzavém povrchu si vylepšila už na 11:1. Jedinou porážku jí uštědřila Karolína Plíšková, které podlehla v 1. kole turnaje ve Stuttgartu.

Nadal příjde o tenisový trůn

Obhájce titulu Nadal po čtvrtfinálovém vyřazení přijde i o místo světové jedničky. Do čela žebříčku ATP se v pondělí vrátí Švýcar Roger Federer, jenž antukovou část sezony stejně jako vloni vynechává.

Thiem potvrdil, že se na antukové duely s Nadalem dokáže vyhecovat. Právě on byl posledním tenistou, který takřka přesně před rokem ve čtvrtfinále v Římě dokázal fenomenálnímu rodákovi z Mallorcy vzít set a dokonce ho porazit.

Dnes soupeři pětkrát prolomil servis a oplatil mu loňskou porážku z madridského finále. Navíc se stal teprve třetím hráčem, který dokázal Nadala na okruhu ATP na antuce porazit alespoň třikrát. Sedm výher proti němu slavil Novak Djokovič, třikrát ho přemohl Gaston Gaudio.

V semifinále čeká pátého nasazeného Thiema Jihoafričan Kevin Andeson, který na jedenáctý pokus zvládl na turnaji Masters čtvrtfinále. Osmý hráč světa měl až dosud na akcích této kategorie tristní čtvrtfinálovou bilanci 0:10, v duelu s Dušanem Lajovičem ale sérii ukončil. Srbského kvalifikanta zdolal 7:6, 3:6, 6:3.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Madridu:

Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Shapovalov (Kan.) - Edmund (Brit.) 7:5, 6:7 (6:8), 6:4.
Ženy:
Dvouhra - semifinále:
Kvitová (10-ČR) - Karolína Plíšková (6-ČR) 7:6 (7:4), 6:3.

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme