Kvitová v Miami udolala mladou Bělorusku, postoupila do 3. kola

Tenistka Petra Kvitová vyhrála svůj první zápas na štědře dotovaném turnaji v Miami. Devátá nasazená hráčka turnaje za dvě hodiny porazila Bělorusku Arynu Sabalenkovou 7:5, 3:6 a 6:3.

Miami Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová na turnaji v Miami

Petra Kvitová na turnaji v Miami | Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„Zápasy na tři sety hraju poslední dobou opravdu často. Ale hlavní je, že jsem našla způsob, jak vyhrát. První set byl hodně náročný, já byla lepší na konci. Ale ona se ve druhém setu vrátila hodně silná. Třetí byl hodně o servisu, na konci jsem byla šťastnější,“ řekla Petra Kvitová při pozápasovém rozhovoru na kurtu.

Na Prague Open tenistek bude česká špička včetně Kvitové či Plíškové

Číst článek

Tenistka z Fulneku znovu potvrdila svou přezdívku „P3tra.“ Velkou část svých zápasů totiž hraje a vyhrává ve třech setech. Proti mladé Bělorusce zvládla koncovku první sady plné využitých brejkbolových příležitostí, dohromady v něm obě tenistky přišly o sedm servírovacích gemů.

60. hráčka světového žebříčku Sabalenková ale ve druhé sadě pustila Kvitové jen jeden svůj servis, zatímco ta přišla o podání dvakrát. V rozhodujícím dějství už byla devátá nasazená Kvitová bezchybná, povedený kraťas při rozhodujícím brejku mohutně oslavila se zaťatými pěstmi.

Po dvou hodinách postupuje do třetího kola po výhře 7:5, 3:6 a 6:3. Ve třetím kole se utká s vítězkou zápasu mezi Ruskou Kasatkinovou a Američankou Keninovou.

Turnaj v Miami patří mezi oblíbenější podniky Petry Kvitové v USA. „Sluníčko, pláže, skvělé nakupování… Je to tu takové rodinnější a jsem ráda, že jsem se sem mohla vrátit,“ děkovala Petra Kvitová.

Už po prvním zápase se rozloučily s deblovou soutěží v Miami Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová. Plzeňské tenistky na prvním společném turnaji podlehly po dvou tie-breacích americko-německé dvojici Raquel Atawová, Anna-Lena Grönefeldová.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):
Muži (dotace 7,972.535 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Sousa (Portug.) - Goffin (7-Belg.) 6:0, 6:1, Mmoh (USA) - Bautista (12-Šp.) 7:6 (7:4), 2:6, 6:4, Schwartzman (13-Arg.) - Jarry (Chile) 6:3, 6:1, Raonic (20-Kan.) - Ymer (Švéd.) 6:3, 6:3, Krajinovič (22-Srb.) - Broady (Brit.) 6:3, 6:2.

Ženy (dotace 7,972.535 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (9-ČR) - Sabalenková (Běl.) 7:5, 3:6, 6:3, Svitolinová (4-Ukr.) - Ósakaová (Jap.) 6:4, 6:2, Bartyová (21-Austr.) - Liuová (USA) 6:0, 7:6 (7:0), Vekičová (Chorv.) - Vesninová (24-Rus.) 6:3, 6:7 (4:7), 6:1, Haddadová Maiaová (Braz.) - Čang Šuaj (31-Čína) 6:3, 6:2.
Čtyřhra - 1. kolo:
Atawová, Grönefeldová (USA/Něm.) - Sestini Hlaváčková, Strýcová (5-ČR) 7:6 (9:7), 7:6 (7:0).

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme