Kvitová v Petrohradě končí, ve čtvrtfinále nestačila na Chorvatku Vekićovou

Tenistka Petra Kvitová titul na turnaji v Petrohradě neobhájí. Ve čtvrtfinále podlehla ve dvou setech Chorvatce Donně Vekićové 4:6 a 1:6.

Tento článek je více než rok starý.

Petrohrad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová během finále Australian Open proti Naomi Ósakaové.

Petra Kvitová | Foto: Kim Kyung-Hoon | Zdroj: Reuters

Po hodině a 24 minutách zápasu Petra Kvitová udělala už svou 42. nevynucenou chybu v zápase, když bekhendem poslala míček za základní čáru, tentokrát ale chybovala proti mečbolu a do semifinále poslala Chorvatu Donnu Vekićovou.

Davis Cup: Kapitán zkoušel přemluvit Berdycha, v novém formátu se hraje o velké prémie

Číst článek

Obhajující petrohradská šampionka z roku 2018 se po celý zápas nemohla spolehnout na svou hru, ke čtyřem desítkám nevynucených chyb přidala 6 dvojchyb a celkem pětkrát si přišla o vlastní podání.

Chorvatka na druhé straně byla soustředěnější a trpělivější, dokázala uběhat útočné míče tenistky z Fulneku a čekala na její chyb, po necelé hodině a půl nasazenou jedničku vyřadila a postoupila do svého druhého semifinále v sezoně, naopak Petra Kvitová na turnaji ve svém oblíbeném městě končí.

I přesto, že neobhájí loňské vítězství, zůstane Petra Kvitová na druhém místě světového žebříčku o 338 bodů před Rumunkou Simonou Halepovou. Její ztráta na první místo Naomi Ósakaové ale vzroste na 1110 bodů.

Tenisový turnaj žen v Petrohradu (tvrdý povrch, dotace 823 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Vekićová (8-Chorv.) - Kvitová (1-ČR) 6:4, 6:1, Sabalenková (4-Běl.) - Alexandrovová (Rus.) 6:3, 6:4.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme