Policie zadržela muže, který pořezal Kvitovou. V akci byl speciální tým Tempus

Policie zadržela útočníka, který na konci roku 2016 přepadl a pořezal Petru Kvitovou v jejím bytě v Prostějově. Informaci České televize potvrdily i dva zdroje Radiožurnálu.

Prostějov (Aktualizováno: 21:30 23. 5. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přibližná podoba muže, který napadl Petru Kvitovou

Přibližná podoba muže, který napadl Petru Kvitovou | Foto: Týdeník Policie

Podle informací, které zveřejnila Česká televize na svém webu, je muž podezřelý z útoku na Petru Kvitovou známý na prostějovské drogové scéně. V současné době prý policie zvažuje návrh na uvalení vazby.

VIDEO: Dlouhé ovace po zisku titulu prokládala Kvitová slzami. 'Děkuji za možnost být na kurtech a zdravá'

Číst článek

Manažer Petry Kvitové Karel Tejkal odmítl situaci komentovat s tím, že vyšetřování je výhradně záležitostí policie. Mluvčí prostějovských policistů František Kořínek serveru iROZHLAS.cz řekl, že informaci nemůže ověřit.

„Po zveřejnění dnešní reportáže, která se týkala přepadení P. K. v roce 2016, můžeme v tuto chvíli pouze potvrdit, že celý případ před několika měsíci znovuotevřel útvar policejního prezidia,“ napsala policie na twitteru. Na zadržení se podle informací Radiožurnálu podílel speciální útvar Tempus, který se zabývá nevyřešenými případy.

„Vzhledem k probíhajícímu prověřování nemůžeme uvolnit jakékoliv informace, jelikož by mohly ohrozit celé trestní řízení,“ dodala policie.

Odměna půl milionu

Petra Kvitová byla přepadena 20. prosince 2016 mezi osmou a devátou hodinou ranní v bytě v Jezdecké ulici v Prostějově. Pachatel jí na levé ruce, kterou Kvitová hraje, způsobil zranění, kvůli kterým musela ještě ten den podstoupit čtyřhodinovou operaci. Zranění  ji na dlouhé měsíce vyřadilo z tenisu.

Policie požádala o pomoc veřejnost a dorazily stovky tipů na případného pachatele, ale ani ty dlouho nepomáhaly jeho dopadení. Kauzu policisté klasifikovali jako vydírání a na dopadení pachatele byla vypsána odměna ve výši půl milionu korun. Po 11 měsících v listopadu loňského roku policisté případ odložili.

Tenistka se vrátila na French Open 2017, kde došla do druhého kola. V travnaté části sezony dokázala vyhrát titul v Birminghamu a na svém oblíbeném Wimbledonu skončila po druhém kole.

Po skvostném úvodu letošní sezony se Petra Kvitová vrátila do elitní světové desítky, v aktuálním pořadí je osmá.

Tomáš Kohout, vman, pj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme