Tenis snad umím, jen mě občas přebijí nervy, říká Kvitová po brzkém konci na Wimbledonu

Nahlas o tom nemluvila, ale na úspěchu ve Wimbledonu jí hodně záleželo. Jenže čím více Petra Kvitová chtěla, tím hůř jí to v úvodním zápase turnaje šlo. Po porážce od Bělorusky Sasnovičové se musela vyrovnat s předčasným koncem na svém nejoblíbenějším grandslamu.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová končí na Wimbledonu ve druhém kole.

Petra Kvitová. | Zdroj: Reuters

„Myslím, že to nesu docela statečně. Samozřejmě tam jsou chvíle, kdy to nenesu tak statečně, jak bych chtěla. Tenis snad nějak umím, jen mě občas nervy přebijí a strašně těžko se s tím potom bojuje,“ přiznává Petra Kvitová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenis snad umím, jen mě občas přebijí nervy, říká Kvitová po brzkém konci na Wimbledonu

Ve výjimečné sezoně s pěti turnajovými tituly je zřejmě sama sobě tou největší soupeřkou. A teď ji mrzí, že zrovna ve Wimbledonu, kde už dvakrát dokázala vyhrát.

„Asi budu muset najít nějaký recept, jak to překonat, protože tohle mě asi bude potkávat často. Doufám, že ne pořád. Tím je to asi frustrující, že vím, že to tam je. Mám výbornou sezonu, takže se z toho nebudu hroutit. Vím, že hraju dobře, ale o to víc mě to štve,“ řekla Petra Kvitová.

Česká tenistka se neutěšovala tím, že už v této sezoně něco dokázala. Právě na grandslamech chce hrát nejlepší tenis, a to se jí na rozdíl od předchozích a často i méně úspěšných roků nedaří.

Petra Kvitová končí už po prvním kole Wimbledonu, vypadla i Denisa Allertová. Dál postupuje Jiří Veselý

Číst článek

„Asi jsem to tolik neřešila a neuvědomovala jsem si tíhu toho grandslamu, což jsem si podle mě začala uvědomovat od chvíle, kdy jsem ho vyhrála, takže vím, co to znamená, jaké to je a že bych si to ráda zopakovala. Možná o to víc mi to pak bere vevnitř tu šťávu,“ povzdechla si Petra Kvitová.

Další - a letos poslední - pokus uhrát dobrý výsledek na grandslamu bude mít na přelomu srpna a září na US Open v New Yorku, teď se ale těší na krátké volno.

„Těším se. Potřebuju si odpočinout, vypnout hlavu od tenisu, protože jsem toho fakt měla dost, takže se těším, až vypnu a nebudu muset nic dělat,“ přiznala před cestou domů Petra Kvitová.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme