Kvitová jako Nadal. Češka jako první tenistka historie třikrát ovládla turnaj v Madridu

Španěl Rafael Nadal už to v minulosti také dokázal, ale Petra Kvitová je teď první tenistkou historie, která ovládla třikrát turnaj v Madridu. Česká hráčka ve finále porazila Kiki Bertensovou z Nizozemska po velkém boji, 6:3 v rozhodujícím třetím setu.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová s trofejí po vítězství na turnaji v Madridu.

Petra Kvitová s trofejí po vítězství na turnaji v Madridu. | Foto: Francisco Seco | Zdroj: AP

Za nejoblíbenější turnaj považuje Wimbledon a město Melbourne, alespoň tak to říkává. Ale také Madrid ležící skoro o sedm set metrů výš by mohl být v žebříčku Petry Kvitové hodně vysoko. Vždyť tam už potřetí děkovala trenérům či fanouškům při slavnostním ceremoniálu jako vítězka turnaje.

Fantastická Kvitová vyhrála druhý turnaj v řadě. Po Praze vládne i Madridu

Číst článek

„Přeci jen jak je to tam výš, tak to i lépe létá. Je škoda, že se nehraje grandslam v Madridu,“ usmívá se Kvitová.

Každý z titulů byl pro Petru Kvitovu něčím výjimečný. Po tom premiérovém v roce 2011 se vůbec poprvé dostala do elitní světové desítky. Při svém druhém triumfu v roce 2015 zase vůbec poprvé a zatím naposledy dokázala porazit Američanku Serenu Williamsovou. Teď pro změnu vytvářela nejdelší vítěznou sérii na antukovém povrchu.

I v jedenáctém zápase ve dvanácti dnech ze sebe Kvitová vymáčkla schopnost zvládat finálové duely a po Petrohradu, Dauhá a Praze vyhrála i čtvrtý letošní souboj o titul.

„Ona se pravděpodobně pro ta finále prostě narodila. Je v hlavě opravdu silná,“ říkal ještě před turnajem v Madridu trenér Kvitové Jiří Vaněk.

Česká tenistka ve své kariéře zatím vyhrála skoro 77 procent finálových zápasů a v této statistice je jen o kousíček za Američankou Serenou Williamsovou, lepší než největší mužská esa posledních let Srb Novak Djoković, Španěl Rafael Nadal či Švýcar Roger Federer.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme