Tenisový souboj družstev připomene olympiádu v Tokiu. Švýcarky povede zlatá Bencicová

Tenistky Německa vypadly z boje o postup do semifinále mistrovství světa týmů v Praze. Po porážce s Češkami podlehly v libeňské hale i Švýcarkám a tak je teď situace ve skupině D velmi přehledná. Do vyřazovací části projde vítěz čtvrtečního utkání Česko – Švýcarsko, které může tak trochu připomínat i závěr nedávného olympijského turnaje v Tokiu. Češky tam získaly zlato v deblu a stříbro v singlu, Švýcarky to měly obráceně.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová (vpravo) gratuluje své soupeřce k olympijskému triumfu.

Markéta Vondroušová (vpravo) gratuluje své soupeřce k olympijskému triumfu. | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

„Tam to dopadlo vlastně 2:1 pro Švýcarsko, protože Belinda Bencicová porazila Báru Krejčíkovou, teď mi bude stačit 2:1 obráceně,“ naráží kapitán Petr Pála na to, že olympijská šampionka v singlu Belinda Bencicová porazila v Tokiu nejenom Markétu Vondroušovou ve finále, ale krátce před tím i Barboru Krejčíkovou, na kterou teď může znovu narazit v souboji týmových jedniček v Praze. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenisový zápas Česka a Švýcarska připomene závěr olympijského turnaje. Více v příspěvku Jaroslava Plašila

I Belinda Bencicová na tiskové konferenci mluvila o olympijském Tokiu před zápasem s Češkami, přepínala z němčiny do angličtiny a snažila se vysvětlit, čím to je, že hraje tak dobře, když si oblékne červenobílé barvy Švýcarska.

„Hra v týmu v národních barvách ze mě dostává něco speciálního, v dresu Švýcarska předvádím to nejlepší,“ přiznává Bencicová.

Švýcarka se slovenskými předky Bencicová to teď bude chtít potvrdit i v duelu s Češkami, které ještě v týmové soutěži v O2 areně nikdy neprohrály. Pomáhat jí v tom budou třeba Jil Teichmannová a Viktorjia Golubicová, které si teď naposledy v deblu hladce poradily s Němkami. Jako mentorka pomůže zase rodačka z někdejšího Československa Martina Hingisová, která má sama hodně zkušeností z dřívějších fedcupových zápasů.

Krejčíková měla v prvním zápase poháru Billie Jean Kingové křeče. Proti Švýcarkám se chystá nastoupit

Číst článek

„Je to opravdu něco speciálního hrát za zemi. Člověk hraje za skupinu a za tým, nehraje jenom sám za sebe. Vždy mě bavilo, když nejsem na kurtě sama, ale mám tam hráčky, co člověka povzbuzují,“ říká Hingisová.

Hingisová byla v roce 1998 u zatím největšího úspěchu Švýcarek v ženské týmové soutěži, společně s Patty Schnyderovou tehdy prošla až do finále.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme