Tenistky končí v Poháru Billie Jean Kingové v semifinále, stejně jako před rokem nestačily na Švýcarky

České tenistky si finále Poháru Billie Jean Kingové v Glasgow nezahrají. Tým kapitána Petra Pály ztratil se Švýcarkami obě dvouhry a prohrál v semifinále 0:2. Závěrečná čtyřhra, do níž měly nastoupit Kateřina Siniaková s Markétou Vondroušovou, se již nehrála.

Tento článek je více než rok starý.

Glasgow (Skotsko) (Aktualizováno: 23:39 12. 11. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Karolína Plíšková v reprezentačním dresu

Česká tenistka Karolína Plíšková v reprezentačním dresu | Foto: Ed Sykes | Zdroj: Reuters

Naděje jedenáctinásobných šampionek zhasla po porážce Karolíny Plíškové, která v souboji týmových jedniček nestačila na Belindu Bencicovou a prohrála 2:6, 6:7. Předtím neuspěla ani Karolína Muchová, jež podlehla Viktoriji Golubicové dvakrát 4:6.

Můžeme být na sebe pyšné, shodují se české tenistky po výhře nad Američankami. Spokojený byl i kapitán

Číst článek

Češky nenavázaly na předchozí výhry nad Polskem a USA ze základní skupiny D. Se Švýcarkami vypadly v Poháru Billie Jean Kingové podruhé za sebou. Vloni neuspěly v Praze, kde prohrály 1:2.

Švýcarky před rokem nestačily až v rozhodujícím duelu na Rusko. V nedělním finále soutěže známé dříve jako Fed Cup narazí na Austrálii, která zdolala Velkou Británii 2:1 a probojovala se do finále po třech letech. Australanky mohou triumfovat poosmé v historii a poprvé po 48 letech.

Muchová nezačala duel s Golubicovou dobře. Po dvou ztracených servisech prohrávala 0:3. Podařilo se jí sice snížit, za stavu 3:4 ale nevyužila dva brejkboly a Švýcarka set dopodávala.

V úvodu druhé sady se oběma hráčkám nedařilo držet podání. Muchová dvakrát smazala manko brejku, po třetím ztraceném servisu se jí to už ale nepovedlo.

Golubicová odskočila do vedení 5:3 a duel za hodinu a 33 minut zakončila při svém podání. Češka doplatila na 24 nevynucených chyb a nenavázala na zářijové vítězství nad švýcarskou hráčkou z turnaje v Tallinnu.

„Byl to těžký zápas. Musím soupeřku pochválit, hrála velmi dobře. Dostávala mě do těžkých pozic. Byla jsem trochu stažená, musela jsem to ze sebe setřást. Udělala jsem nějaké chyby, ale ona mi k nim hodně pomohla. Hrála dobře, já tak dobrá nebyla,“ řekla Muchová na tiskové konferenci.

Prohra Plíškové

Ani Plíšková neměla dobrý začátek. Proti Bencicové přišla v první sadě třikrát o servis a Švýcarka mohla za 31 minut oslavně zatnout pěst po zisku první sady. Plíšková jí k tomu pomohla 18 nevynucenými chybami.

Rodačka z Loun však duel nevzdala. Hned v úvodu druhého setu vzala Bencicové servis a díky zlepšenému podání měla za stavu 5:3 setbol.

Nedokázala jej však proměnit a Švýcarka dotáhla sadu do zkrácené hry. V ní uspěla v napínavé koncovce 8:6 a mohla s týmem slavit postup. Plíškové nepomohlo ani sedm es.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme