Petra Kvitová ovládla turnaj v Praze. Rumunku Buzarnescuovou udolala ve třech setech

Petra Kvitová vyhrála tenisové Prague Open v pražské Stromovce. Ve finále proti Rumunce Buzarnescuové dokázala otočit stav po ztracené první sadě a souboj o titul vyhrála 4:6, 6:2 a 6:3.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

„Byla to bitva se vším všudy a rozhodla bojovnost. Prohrála jsem pět gemů v řadě a pak se nepokračuje dobře. Psychicky jsem byla dole, ale brejkla jsem jí a už se mi hrálo líp. Jsem moc ráda, že jsem to otočila, vyhrát před našimi diváky je speciální, cítila jsem se jako doma,“ řekla hned po zápase České televizi vítězka turnaje Petra Kvitová.

Do finálového zápasu vstoupila Kvitová skvěle. Za 9 minut vedla 3:0 s brejkem, o chvíli později se dostala do stavu 4:1 a trápila Rumunku Buzarnescuovou svou typickou agresivní hrou a vítěznými míči.

Jenže pak se domácí favoritce přestalo dařit. V její hře bylo stále více nevynucených chyb, zato čerstvě 30letá soupeřka vycítila šanci. Buzarnescuová vyrovnala a po dalším brejku vedla 5:4, Petru Kvitovou se snažil uklidnit kouč Jiří Vaněk, ale první set už se zachránit nepodařilo.

Do druhé sady světová desítka opět vlétla. Do stavu 4:1 se hra vyvíjela stejně, pak už ne. Kvitová odskočila na 5:1, jenže pak sama i přes šest odvrácených brejkbolů ztratila svůj servis.

V tu chvíli opět přišel ke slovu Jiří Vaněk. „Dobře si to vykoumala. Teď jí brejkni a budeš začínat podáním třetí set,“ vtipkoval na lavičce. Kvitová poslechla a v následující hře poměr setů vyrovnala.

O vítězce letošního Prague Open rozhodla třetí sada. Obě soupeřky předváděly zaplněným tribunám nejhezčí tenis za celý zápas. Tvrdé returny střídaly dlouhé výměny, ve které Petra Kvitová ukázala, jak moc se zlepšila v pohybu na kurtu.

Po dvaceti minutách boje využila Petra Kvitová třetí brejkbol a po jeho potvrzení odskočila do známého stavu 4:1.  Pro 23. titul v kariéře stačilo Kvitové neztratit podání, to se povedlo. Po dvou hodinách a 18 minutách ukončila celý turnaj nevynucená chyba Rumunky. 

Pocta pro Novotnou

Ještě před začátkem turnaje převzali rodiče Jany Novotné prsten od Tenisové síně slávy. Při ceremoniálu byly na kurtu i šéfka WTA Micky Lawlerová či Helena Suková. Prsten předala Martina Navrátilová.

„Mně ho předala Chris Evertová a je mi velkou ctí ho předat rodičům a za účasti českého publika. Vážená paní Libuše a pane Františku, nepovedlo se to dát Janě, ale teďka to dávám Vám," řekla viditelně dojatá Martina Navrátilová.  

Vítězka Wimbledonu Jana Novotná zemřela na konci loňského listopadu na následky těžké nemoci. Do Tenisové síně slávy byla vítězka stovky tenisových turnajů uvedena v roce 2005.

Tenisový turnaj žen J&T Banka Prague Open (antuka, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kvitová (2-ČR) - Buzarnescuová (7-Rum.) 4:6, 6:2, 6:3.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme