Kvitová na Prague Open vypadla už v prvním kole, kvůli zranění končí i Vondroušová

Turnajová jednička a dvanáctá tenistka světa Petra Kvitová vypadla na pražském turnaji WTA nečekaně už v prvním kole. Slovenské tenistce ze třetí stovky žebříčku Rebece Šramkové podlehla 6:7, 6:3 a 4:6. Prague Open navíc dnes přišel i o další domácí hvězdu, třetí nasazená Markéta Vondroušová odstoupila kvůli zranění nohy.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Praha (Aktualizováno: 20:00 12. 7. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Do druhého kola na okruhu WTA naopak po více než dvou letech prošla Tereza Smitková, která si poradila dvakrát 6:2 s Australankou Maddison Inglisovou. Její další soupeřkou bude vítězka zápasu mezi pátou nasazenou Kateřinou Siniakovou a Britkou Jodie Anne Burrageovou.

Z bouřlivé atmosféry do ticha. Karolínu Plíškovou čeká na po Wimbledonu na olympiádě velká změna

Číst článek

Kvitová v úvodním setu ztratila tie-break poměrem 5:7. Ve druhé sadě se nechala dvakrát ošetřit, ale přesto dokázala srovnat. V rozhodujícím setu ale přišla jednatřicetiletá Češka za stavu 2:3 o podání a ztrátu už smazat nedokázala.

„Jsem v přípravě, tělo trochu bolí a pravá noha to nevydržela. Ale byl to dobrý zápas a jsem ráda, že lidi zůstali až do konce,“ řekla v rozhovoru na kurtu Kvitová, která doufá, že zranění neohrozí její účast na olympiádě v Tokiu.

V rozhodující třetí sadě jednatřicetiletá Češka neudržela za stavu 2:3 podání a Šramková už vedení udržela. Dvojnásobná grandslamová vítězka jí sice dvakrát sebrala servis, ale sama o něj ještě dvakrát přišla.

Šramková, které v žebříčku patří 226. místo, si připsala největší vítězství v dosavadní kariéře. „Ještě si to moc neuvědomuji. Upřímně jsem z toho překvapená,“ řekla se slzami v očích.

Také slovenská tenistka dohrávala se zdravotními problémy. „Za stavu 3:3 ve druhém setu jsem začala dostávat křeče a zachránilo mě magnesium,“ dodala čtyřiadvacetiletá Šramková.

Konec Vondroušové a Stosurové

Markéta Vondroušová se z turnaje odhlásila, protože potřebuje doléčit stehenní sval. „Je mi opravdu líto, že musím odstoupit z domácího turnaje, ale moje noha potřebuje před olympiádou a americkou sérií turnajů více času,“ sdělila hráčka při odhlášce pořadatelům.

S turnajem se také rozloučila bývalá vítězka US Open Australanka Samantha Stosurová, která prohrála s Američankou Grace Minovou. Sedmatřicetiletá držitelka divoké karty podlehla 181. hráčce světového žebříčku 3:6, 6:2, 3:6.

Pro někdejší světovou čtyřku Stosurovou to byla šestá porážka za sebou. Naposledy se vítězka devíti turnajů WTA radovala z vyhraného zápasu v únoru v prvním kole Australian Open. V Praze byla Stosurová ve finále před pěti lety, kdy se hrálo na antuce.

Výsledky Prague Open
Dvouhra - 1. kolo:
Šramková (SR) - Kvitová (1-ČR) 7:6 (7:5), 3:6, 6:4, Stojanovičová (7-Srb.) - Djatčenková (Rus.) 6:7 (5:7), 6:1, 6:3, Muhammadová (USA) - Cabreraová (Austr.) 3:6, 6:2, 6:2, Smitková (ČR) - Inglisová (Austr.) 6:2, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo:
Bouzková, Hradecká (3-ČR) - Liang En-šuo, Minová (Tchaj-wan/USA) 6:2, 6:2, Bainsová, Murrayová (Brit.) - Havlíčková, Kolodziejová (ČR) 6:4, 6:3, Djatčenková, Martincová (Rus./ČR) - Klimovičová, Palicová (ČR) 3:6, 6:4, 10:6.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme