Tenisový Prague Open zná svůj termín, ve Stromovce se bude hrát v polovině července

Tenisový turnaj žen Prague Open okruhu WTA se letos uskuteční od 12. do 18. července. Nový termín v upraveném kalendáři WTA Tour, v němž naváže na Wimbledon, v pátek potvrdili pořadatelé turnaje. Dosud se v areálu pražské Sparty ve Stromovce hrálo na přelomu dubna a května, loňský ročník se kvůli pandemii koronaviru neuskutečnil.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková na antuce v pražské Stromovce

Karolína Plíšková na antuce v pražské Stromovce | Foto: Rob Prange / ZUMA | Zdroj: ČTK

„Věřím, že díky pozdějšímu termínu se můžeme těšit na stabilnější počasí, když speciálně v tomto roce dává navíc naději na přítomnost diváků na tribunách, které bychom si po všech omezeních zaviněných pandemií všichni moc přáli,“ uvedl na facebookovém profilu turnaje jeho ředitel David Trunda.

Talentovaná Fruhvirtová přidala v Charlestonu další triumf. Po výhře nad Navarrovou si zahraje čtvrtfinále

Číst článek

Vloni v areálu ve Stromovce uspořádal alespoň srpnový mimořádný turnaj WTA, který byl druhou akcí na okruhu po koronavirové pauze, a následně i turnaj série 125K jako náhradu za zrušenou kvalifikaci grandslamového US Open.

Prague Open je součástí okruhu WTA od roku 2015, kdy povýšilo ze seriálu ITF hraného od roku 2010. První vítězkou byla Karolína Plíšková, o rok později uspěla Lucie Šafářová a v roce 2018 kralovala Petra Kvitová. O sezonu dříve byla ve finále Kristýna Plíšková a v roce 2019 Karolína Muchová.

Letos se nově bude hrát místo antuky na betonovém povrchu. Kvalifikace začne 10. července.

V kalendáři ženského okruhu nastaly i další změny. Ve stejném týdnu jako v Praze se bude hrát v Budapešti, kam se turnaj WTA přesune z Bukurešti. O týden později se místo tvrdého povrchu ve Washingtonu bude hrát na antuce v polské Gdyni.

Z letošní sezony vypadl turnaj na trávě v Hertogenboschi, který byl naplánován od 7. června. Po odložení Roland Garros se dostal do termínové kolize s pařížským grandslamem, na němž se v té době bude hrát druhý týden. O turnaji v Nottinghamu, který má stejný problém, se bude ještě jednat.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme