Halepová na Prague Open postoupila do druhého kola a zahraje si s Krejčíkovou. Dál jde i Kristýna Plíšková

Dvě české tenistky i největší hvězda Simona Halepová v úterý zatím postoupily do druhého kola antukového turnaje WTA v Praze. Halepová udolala až v tie-breaku třetího setu Slovinku Polonu Hercogovou a utká se s domácí držitelkou divoké karty Barborou Krejčíkovou. Roli favoritky splnila Kristýna Plíšková, naopak sedmá nasazená Barbora Strýcová ve Stromovce dohrála.

Praha (Aktualizováno: 20:40 11. 8. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simona Halepová na turnaji v Praze

Simona Halepová na turnaji v Praze | Foto: ZUMA, Rob Prange | Zdroj: ČTK

České řady ve 2. kole ještě může rozšířit Kateřina Siniaková, která hraje se Slovinkou Tamarou Zidanšekovou. Utkání bylo po setech 3:6 a 6:3 přerušeno pro tmu a bude se dohrávat ve středu.

Krejčíková při vstupu do Prague Open zdolala 6:4 a 6:3 Rumunku Patricii Marii Tigovou. Předtím Kristýna Plíšková v ryze českém duelu, který byl rozehrán už v pondělí, porazila 6:2 a 7:5 patnáctiletou Lindu Fruhvirtovou. Strýcová prohrála se Španělkou Sarou Sorribesovou 6:7 a 1:6.

Stromovka ožila tenisem. Hráčky z kurtů vozí speciální auta, do areálu nesmí fanoušci ani novináři

Číst článek

Úspěšná deblistka Krejčíková, která je aktuálně na 118. místě singlového žebříčku, využila šanci na účast v hlavní soutěži. V duelu s hráčkou z deváté desítky Tigovou uspěla v šesti z deseti her na returnu, takže navzdory třem ztraceným servisům mohla slavit postup.

O čtvrtfinále si zahraje se světovou dvojkou Halepovou, jež se při svém prvním soutěžním zápase po koronavirové pauze hodně nadřela na postup. V prvním setu Slovince Hercogové povolila jedinou hru, ale druhou sadu stejným poměrem 1:6 prohrála a stejně jako ve všech třech předchozích vzájemných zápasech dospěl jejich duel do rozhodující sady.

Halepová vedla 5:3, ale utkání nedopodávala a pak v koncovce nevyužila na returnu postupně šest mečbolů. Rozhodovala tak zkrácená hra, kterou favorizovaná Rumunka vyhrála 7:3. „Bylo to hodně náročné, ale to je s Polonou vždy. Je důležité po šesti měsících vyhrát zápas. Jsem ráda, že jsem se vrátila výhrou,“ řekla.

Dohrávka pondělního programu

Plíšková a Fruhvirtová v pondělí kvůli bouřce stihly odehrát jen pět gamů s jednou dešťovou pauzou. Dohrávku za stavu 3:2 zahájila výrazně lépe zkušenější Plíšková, která třemi hrami za sebou získala první set.

Ve druhém vedla 5:3 a měla na returnu dva mečboly, ale ani jeden neproměnila a vzápětí ztratila servis. V jedenáctém gamu však opět sebrala Fruhvirtové podání a napodruhé zápas dotáhla do vítězného konce.

Podobně jako při červnové exhibici Tipsport Elite Trophy tak i na Prague Open porazila talentovanou tenistku, která v hlavní soutěži startovala díky divoké kartě. Ve druhém kole Plíšková narazí na druhou nasazenou Petru Martičovou z Chorvatska.

Strýcová padla

Strýcová (31. WTA) rozjela zápas se Sorribesovou (84.) skvěle a vedla v první sadě 5:0, ale pak se vývoj otočil. „Začátek vypadal hrozně slibně, ale byl to jenom začátek a pak se to nepodařilo. Mrzí mě to, ale to se stává,“ řekla Češka. Španělka přestala kazit a srovnala krok, Strýcová nevyužila dva setboly a set ztratila v tie-breaku.

Ve druhém setu už na soupeřku nenašla zbraň, několikrát se při velké snaze doběhnout míč ocitla na antuce, ale udělala celkem 37 chyb a ve druhé sadě získala už jen jednu hru. „Byla jsem na sebe naštvaná. Hrát aktivně mi nešlo, pak jsem se snažila hrát pečlivě a to bylo takové, že jsem hrála příliš krátce,“ řekla.

Krátce před vstupem do turnaje vzdala účast v Praze francouzská tenistka Fiona Ferroová, která minulý týden v Palermu vyhrála první turnaj WTA Tour po koronavirové pauze.

Dvouhra - 1. kolo:

Halepová (1-Rum.) - Hercogová (Slovin.) 6:1, 1:6, 7:6 (7:3), Krejčíková (ČR) - Tigová (Rum.) 6:4, 6:3, Curenková (Ukr.) - Alexandrovová (5-Rus.) 6:2, 6:4, Kristýna Plíšková - L. Fruhvirtová (obě ČR) 6:2, 7:5, Martičová (2-Chorv.) - Gračevová (Rus.) 7:6 (7:2), 6:3, Mertensová (3-Belg.) - Paoliniová (It.) 7:5, 4:6, 6:3, Rusová (Niz.) - Pavljučenkovová (6-Rus.) 7:5, 6:2, Beguová (Rum.) - Sevastovová (9-Lot.) 6:2, 6:2, Sorribesová (Šp.) - Strýcová (7-ČR) 7:6 (7:3), 6:1, Giorgiová (It.) - Kosťuková (Ukr.) 4:6, 6:2, 7:6 (7:4), Frechová (Pol.) - Ruseová (Rum.) 7:6 (10:8), 6:3, Bogdanová (Rum.) - Sandersová (Austr.) 6:1, 6:1, Küngová (Švýc.) - Bolsovová (Šp.) 6:4, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:

Hradecká, Kristýna Plíšková (2-ČR) - T. Mordergerová, Y. Mordergerová (Něm.) 6:1, 6:3, Voráčová, Listerová (ČR/Švéd.) - Viďmanová, L. Fruhvirtová (ČR) 7:5, 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme