'Hrát doma s Češkou je jiné.' Petra Kvitová bude ve Stromovce hrát proti kolegyni z Fed Cupu

Po odstoupení Karolíny Plíškové je tou nejvýše nasazenou hráčkou turnaje a v pražské Stromovce to zatím potvrzuje svými výkony. Tenistka Petra Kvitová hladce porazila Rusku Vichljancevovou a bez ztráty setu postoupila do čtvrtfinále.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová na turnaji ve Stromovce

Petra Kvitová na turnaji ve Stromovce | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

„Hrálo se dobře, i v pracovní den,“ smála se po výhře ve druhém kole turnaje ve Stromovce Petra Kvitová. „Přišlo hodně lidí, toho si vážím. A myslím si, že jsem hrála ještě trošku líp než včera.“

Kvitová znovu ztratila jen čtyři hry, v pražském čtvrtfinále se utká se Siniakovou

Číst článek

Nasazená dvojka turnaje zažila druhý podobný zápas. V prvním kole zvítězila 6:1 a 6:3 - skóre dnešního zápasu s Ruskou Vychljancevovou bylo stejné, jen s prohozenými sety.

Zápas na centrálním dvorci opět sledovala zaplněná tribuna. A to samé se nejspíš stane i zítra, protože ve čtvrtfinále se dvojnásobná grandslamová vítězka Kvitová utká s krajankou Kateřinou Siniakovou, která v třísetové bitvě vyřadila Rusku Alexandrovovou.

Petru Kvitovou může před utkáním těšit, že s českými hráčkami má velmi dobrou bilanci. Naposledy sice prohrála s Kristýnou Plíškovou, ale předtím vyhrála 24 zápasů v řadě. Před čtvrtfinálovým utkáním se Siniakovou ale na to myslet nebude.

„Je to přece jen jiné hrát doma s Češkou než s ní hrát v zahraničí. Ale na bilanci se nesoustředím, každý zápas je jiný,“ říká. Se soupeřkou se ale tentokrát dobře zná. S Kateřinou Siniakovou ještě před necelými dvěma týdny trénovala v českém fedcupovém týmu.

Na pražském turnaji bude hrát třetí zápas ve třetí den, ale tato vytíženost jí nevadí. Podle svých slov je na tom zdravotně dobře. „Cítím se dobře a tělo mě taky drží. Na antuce je to přece jen jiný záhul než jinde na turnajích,“ vysvětluje.

Čtvrtfinálový zápas Petry Kvitové proti Kateřině Siniakové je na programu na centrálním kurtu v pražské Stromovce ve čtvrtek.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme