Může se stát, že se tam už nepodívám, říká Strýcová o US Open. Přesto z turnaje raději odhlásila

Na tenisovém turnaji v Praze dohrála největší domácí hvězda v soutěži singlistek. Barbora Strýcová ztratila set, ve kterém vedla už 5:0, a pak i celý zápas. A snažila se přijít na to, co se v utkání stalo.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová.

Barbora Strýcová. | Foto: Jaroslav Svoboda | Zdroj: ČTK

Během zápasu k sobě několikrát promlouvala, snažila se sebe sama co nejvíc povzbudit, ale stejně nezabránila tomu, aby jí dobře rozehraný zápas utekl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Může se stát, že se tam už nepodívám, říká Strýcová o US Open. Přesto z turnaje raději odhlásila

„Hodnotí se to blbě, protože jsem vedla 5:0. Prohrát ten set pro mě bylo náročné a až zvláštní, že jsem si to takhle nechala utéct,“ smutnila Strýcová pro Radiožurnál po porážce se Španělkou Sarou Sorribesovou-Tormovou.

Strýcová si další singlový zápas v hlavní soutěži mezinárodního turnaje může zahrát až v září, protože jak už v pondělí oznámila, na US Open do New Yorku nepoletí.

„Nemyslím si, že je všechno úplně pod kontrolou. Hodně jsem o tom přemýšlela a pořád se mi to měnilo. To rozhodnutí jsem udělala, protože se necítím úplně komfortně,“ vysvětlila své rozhodnutí Strýcová.

Halepová na Prague Open postoupila do druhého kola a zahraje si s Krejčíkovou. Dál jde i Kristýna Plíšková

Číst článek

Vynechat jeden z grandslamů se deblová světová dvojka rozhodla navzdory tomu, že už se možná na US Open jako tenistka nepodívá vzhledem k tomu, že často přemýšlí o konci kariéry.

„Jelikož je mi 34 let, může se stát, že se tam už nepodívám, ale jestli se podívám na US Open jednou, tak by to mělo být tak, jak to má být. I pro mě to pak bude hezčí,“ vysvětlovala.

„Ty restrikce jsou fakt ohromné a každý má strach, aby se něco nepokazilo. Tím pádem to bude asi dlouho trvat, než budeme hrát na kurtech plných diváků,“ myslí si Strýcová, která se na domácím turnaji v Praze představí ještě ve čtyřhře ve dvojici s Rumunkou Simonou Halepovou.

Jaroslav Plašil, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme