Senzace Vondroušové v soutěži družstev. Na antuce porazila Kvitovou a poslala tým do vedení

Loňská finalistka Roland Garros Markéta Vondroušová porazila v charitativním tenisovém klání družstev Tipsport Elite Trophy světovou dvanáctku Petru Kvitovou 6:4 a 6:1. I díky tomu vede Černý tým Karolíny Plíškové ve druhém dílu soutěže nad Růžovým výběrem Kvitové 5:2 na zápasy. Na antuce v Prostějově jsou v úterý na pořadu ještě čtyřhra a ve středu zbylé čtyři zápasy.

Prostějov (Aktualizováno: 17:59 30. 6. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová se raduje ze skalpu Petry Kvitové | Zdroj: Reuters

Na úvod druhého dne zdolala Kristýna Plíšková ještě pod zataženou střechou Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou 6:0, 4:6 a 10:7 v supertie-breaku.

Za tým Kvitové bodovala Linda Fruhvirtová, která v souboji nadějí odvrátila dva mečboly a porazila Nikolu Bartůňkovou 1:6, 7:6 a 10:4. Ve čtyřhře dojde na souboj sester Plíškových proti Barboře Krejčíkové a Kateřině Siniakové.

Kvitovou trápilo předloktí

Kvitová nastoupila k dvouhře poprvé po měsíci, během kterého léčila bolavé předloktí. Ztratila svůj úvodní servis a prohrávala ještě 2:3.

„Hrozně to skáče, ale atmoška je tady dobrá,“ říkala na lavičce Barboře Strýcové. „Teď přijde tvůj game,“ předpověděla Strýcová a měla pravdu. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová po dobrých returnech získala brejk zpět a zdálo se, že první set otočí.

Vondroušová ale ukázala, že se na klouzavém antukovém povrchu cítí lépe a kontrovala. Za stavu 3:4 sice prohrávala při svém podání 0:40, jenže hru získala a posléze do konce utkání přišla už jen o jeden game. „Petra hrála letos poprvé na antuce, ale já jsem předvedla dobrý výkon,“ řekla Vondroušová.

6:4, 6:1

14:52 – 30. 06. 2020

4

Plíškové přálo štěstí

Na úvod druhého dne zdolala Kristýna Plíšková ještě pod zataženou střechou Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou 6:0, 4:6 a 10:7 v super tie-breaku.

Kristýna Plíšková zápas s 27. hráčkou světa Alexandrovovou skvěle rozjela a mohla vyhrát ve dvou setech, ale ve druhé sadě neudržela brejk a set ztratila. V super tie-breaku otočila z 2:4 na 7:4 a mečbol si připravila „prasátkem“ z returnu, který vzápětí proměnila. „Začala jsem neskutečně, pak přišly očekávané komplikace a ke konci jsem měla štěstíčko,“ řekl v rozhovoru pro O2 TV Plíšková, která zvládla i svoji čtvrtou dvouhru a dohromady s prvním kláním bodovala už popáté.

V prvním dílu Elite Trophy Praze vyhrál tým Plíškové nad výběrem Kvitové 7:4 na zápasy a vede 1:0. Na Štvanici by se mělo hrát ještě dvakrát, 11. až 13. července na antuce a 25. až 27. července asi na tvrdém povrchu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme