Štěpánek si zahraje v Londýně, návrat k tenisu ale neplánuje. ‚Rodina je na prvním místě,‘ říká

S tenisem se už před časem rozloučil velkolepou exhibicí s Novakem Djokovićem, ale teď se k zápasům a tréninkům zase na chvíli vrací. Radek Štěpánek se připravuje na veteránské Masters v Londýně, kde se potká i s dalšími hvězdami včetně Tomáše Berdycha. Hrát se bude ve slavné Royal Albert Hall.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Štěpánek

Radek Štěpánek | Zdroj: Reuters

Když v areálu pražské Sparty společně s dalšími legendami představoval nové poštovní aršíky s tenisovými hvězdami, právě vydané ke stoletému výročí vstupu Československa do Davisova poháru, musel se Radek Štěpánek rychle upravit a převléknout. Krátce předtím totiž dotrénoval, což teď dělá intenzivněji než dřív. Tak aby byl v Londýně na konci listopadu ve formě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Radek Štěpánek se vrátí na veteránském Masters na tenisové kurty. Více v příspěvku Jaroslava Plašila

„Už jenom místem konání je to výjimečné. S většinou těch kluků, kteří budou hrát, jsem prožil celou kariéru,“ řekl dvojnásobný vítěz Davis Cupu o výjimečné akci, která ho vrátí do prostředí, ve kterém se dlouho jako profesionál pohyboval.

Vrátí se ale jen na chvíli, protože se v posledních měsících snaží žít hlavně rodinným životem. S bývalou tenistkou Nicole Vaidišovou čeká druhé dítě, navíc se věnuje i podnikatelské činnosti. Že by se zase vrátil k tenisu jako trenér, na to nemyslí.

„Rodina je číslo jedna. Svoje jsem si vyzkoušel, třeba na to přijde čas pozdě. Spíš ale v nějaké mentorské roli než v každodenním tréninku a s cestováním po celém světě,“ vysvětlil Štěpánek, který příležitostně pomáhal Sebastianu Kordovi a dříve na plný úvazek současné světové jedničce, Srbovi Novaku Djokovićovi.

Druhá Češka na tenisovém Turnaji mistryň, Krejčíkovou doplní ve dvouhře Karolína Plíšková

Číst článek

„Dostal jsem nabídky i od dalších hráčů světové desítky, toho si vážím. Ale všechno v životě musí přijít ve správný čas,“ řekl Štěpánek, který má k Djokovićovi stále blízko.

Vždyť srbský tenistka před časem dorazil i na rozlučku českého tenisty do libeňské haly. Takže Štěpánek prožíval i nakonec nevydařený pokus čtyřiatřicetiletého Srba vybojovat na nedávném US Open kompletní kalendářní grandslam.

„Ta tíha momentu ho ve finále dostihla, navíc v semifinále hrál pětisetový zápas se Zverevem. Medveděv strávil na kurtu méně času, ve finále sehrál perfektní utkání. Novaka stála hodně sil i olympiáda, a to i psychických. Pro mě je to nicméně jenom odklad,“ myslí si Štěpánek, že finálová porážka od Daniila Medveděva z Ruska historický zápis jenom oddálila a že čtyři grandslamové tituly v jednom roce ještě může Djoković získat.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme