Tenistu Nadalovi skončila sezona. Po operaci kyčle ho čeká pětiměsíční rekonvalescence

Pro španělského tenistu Rafaela Nadala skončila po páteční artroskopické operaci kyčle sezona. Po zákroku čeká držitele rekordních 22 grandslamových titulů zhruba pětiměsíční rekonvalescence. V sobotu to oznámil jeho mluvčí Beníto Pérez-Barbadillo. Naposledy hrál Nadal v lednu na Australian Open.

Barcelona Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rafael Nadal

Rafaelu Nadalovi po operaci skončila sezona (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Majitel rekordních 14 trofejí z antukového Roland Garros, jenž v sobotu slaví 37. narozeniny, si poranil flexor levého kyčelního kloubu při prohře v druhém kole melbournského grandslamu. Od té doby se léčil konzervativním způsobem a návrat na kurty odkládal.

„Chirurgický zákrok dopadl dobře, spočíval v očištění poškozených částí šlachy a jejich zpevnění,“ uvedl Pérez-Barbadillo podrobnosti k páteční operaci v Barceloně. „Rafa zahájí progresivní funkční rehabilitaci během několika hodin a normální proces zotavení se odhaduje na pět měsíců,“ dodal.

Podle nového harmonogramu léčby by se Nadal mohl k tenisu vrátit od listopadu, teoreticky by tak ještě mohl v závěru sezony na kurty nastoupit. Očekává se ale, že dá přednost přípravě na další rok. Už dříve oznámil, že sezona 2024 bude zřejmě jeho poslední.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme