Federer prohrál finále v Halle. Světovou jedničkou bude Nadal, který nehraje

Světovou tenisovou jedničkou v době konání Wimbledonu bude Rafael Nadal, který přípravu na nejslavnější travnatý turnaj vynechává. Pozici v žebříčku mu přepustí Roger Federer po prohře na turnaji v Halle.

Tento článek je více než rok starý.

Halle Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer

Roger Federer | Foto: Hannah McKay | Zdroj: Reuters

V aktuálním pořadí má Roger Federer náskok 150 bodů, jenže z 500 bodů, které vloni získal za vítězství v Halle, mu letos zbyde jen 300 za účast ve finále.

Berdych se kvůli zádům odhlásil z Wimbledonu, může vypadnout z první padesátky žebříčku

Číst článek

Pomyslný tenisový trůn tak před nejslavnějším turnajem opět převezme Rafael Nadal i přesto, že travnaté turnaje kromě Wimbledonu vynechává. Jeho náskok bude pouhých 50 bodů.

Zkušený Švýcar podlehl ve finále v Německém Halle chorvatskému tenistovi Bornovi Čoričovi 6:7, 6:3 a 2:6. Přišel tak o sérii 20 vítězství na trávě za sebou a šanci na 99. titul v kariéře.

„Borna hrál na konci dobře. V důležitých momentech byl lepší a hrál hodně konstantně a to na trávě potřebujete. Vyhrál zaslouženě,“ uznal na kurtu v Halle Federer, jenž před týdnem vyhrál na trávě turnaj ve Stuttgartu.

„Příští týden si užiju trochu volna. Sezona byla zatím skvělá, takže doufám, že to bude pokračovat i ve Wimbledonu," dodal Švýcar, který bude All England Clubu obhajovat titul.

Tenisový turnaj mužů v Halle (tráva, dotace 2,116.915 eur):
Dvouhra - finále:
Čorič (Chorv.) - Federer (1-Švýc.) 7:6 (8:6), 3:6, 6:2.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme