Jízda Krejčíkové na Roland Garros končí, v osmifinále nestačila na soupeřku z Argentiny

Pro Barboru Krejčíkovou skončila životní pouť ve dvouhře na grandslamu v osmifinále Roland Garros. Česká tenistka v neděli prohrála s kvalifikantkou Nadiou Podoroskou z Argentiny 6:2, 2:6 a 3:6.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková na tenisovém French Open.

Barbora Krejčíková na tenisovém French Open. | Foto: Christian Hartmann | Zdroj: Reuters

Poslední českou zástupkyní ve dvouhře tak zůstala Petra Kvitová. Sedmou nasazenou čeká osmifinále v pondělí od 11.00 na centrkurtu s Číňankou Čang Šuaj.

Halepová na Roland Garros senzačně vypadla, s turnajem se loučí i deblistka Strýcová

Číst článek

Dvojnásobná deblová grandslamová šampionka Krejčíková začala proti Podoroské dobře. Hrála dlouhé míče, pomáhala si body na síti, šla do vedení 3:0 a posléze získala první set. Od druhého setu se ale soupeřka zlepšila a Češka začala chybovat.

Po prohrané druhé sadě se odešla Krejčíková jako vždy v turnaji převléknout a na úvod třetího setu šla do brejku, o který ale vzápětí přišla.

Na obou hráčkách byla znát stoupající nervozita a Krejčíková kazila i voleje, které v prvním setu jistě ukončovala. Prohrála si podání na 2:4, pak ještě snížila na 3:4, ale víc už nezvládla.

Argentinka se uvolnila a dohrála koncovku výborně. Krejčíková odvrátila aktivní hrou tři mečboly, ale při čtvrtém nestihla doběhnout zkrácení za síť.

Krejčíková si účastí ve 4. kole stanovila nové grandslamové maximum ve dvouhře. Díky tomu se v novém vydání žebříčku WTA poprvé dostane do světové stovky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme