Nor Ruud zdolal Čiliće a postoupil do finále Roland Garros. O titul si zahraje v neděli s Nadalem

Norský tenista Casper Ruud zdolal v semifinále Roland Garros Marina Čiliče z Chorvatska 3:6, 6:4, 6:2, 6:2 a zahraje si poprvé v životě o grandslamový titul. Osmý hráč světa vyzve ve finále v Paříži třináctinásobného šampiona Rafaela Nadala. Ten předtím postoupil po zranění svého soupeře Němce Alexandera Zvereva.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šťastný Casper Ruud

Šťastný Casper Ruud | Foto: BENOIT TESSIER | Zdroj: Reuters

Třiadvacetiletý Ruud se stal prvním Norem v historii, který se dostal do grandslamového finále. O deset let staršího Čiliče porazil i ve třetím vzájemném zápase. Ruudovým grandslamovým maximem bylo dosud 4. kolo z loňského Australian Open.

Jedna z nejkrásnějších výměn zápasu

„Zahrát si finále s Nadalem je neuvěřitelné. On je dokonalým příkladem, jak byste se měli chovat na kurtu. Nikdy jsem ještě proti němu nehrál, ale už se nemůžu dočkat. Patřil vždy k mým idolům. Je to skvělé načasování,“ řekl Ruud, který v minulosti trénoval v Nadalově akademii na Mallorce.

Vítěz US Open z roku 2014 Čilič zaznamenal postupem do semifinále svůj nejlepší výsledek na Roland Garros v kariéře. Je to však jediný grandslamový turnaj, kde se nedostal do finále. Utkání bylo ve třetím setu na čtvrt hodiny přerušeno kvůli protestující ekologické aktivistce, která se v tričku s nápisem "zbývá nám 1028 dní" připoutala k síti.

Tenisový turnaj Roland Garros v Paříži (antuka, dotace 43,6 milionu eur):

Muži:

Dvouhra - semifinále:

Nadal (5-Šp.) - Zverev (3-Něm.) 7:6 (10:8), 6:6 skreč, Ruud (8-Nor.) - Čilič (20-Chorv.) 3:6, 6:4, 6:2, 6:2.

 

Ženy:

Čtyřhra - semifinále:

Gauffová, Pegulaová (8-USA) - Keysová, Townsendová (USA) 6:4, 7:6 (7:4), Mladenovicová, Garciaová (Fr.) - Kičenoková, Ostapenková (14-Ukr./Lot.) 2:6, 6:4, 6:2.

 

Juniorky:

Dvouhra - semifinále:

Havlíčková (9-ČR) - Bejlek (10-ČR) 6:3, 6:7 (2:7), 7:5, Sierraová (Arg.) - Bartůňková (13-ČR) 7:5, 6:0.

Čtyřhra - semifinále:

Bejlek, Havlíčková (1-ČR) - Bagaričová, Costoulasová (7-Chorv./Belg.) 6:4, 6:2, Bartůňková, Naefová (2-ČR/Švýc.) - Bartashevichová, Zajcevová (4-Fr./Rus.) 3:6, 6:1, 10:7.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme