Vondroušová na úvod French Open otočila zápas, do druhého kola postoupila i Martincová

Tenistka Markéta Vondroušová vybojovala na Roland Garros postup do druhého kola. Předloňská finalistka pařížského grandslamu si v pondělí poradila s Estonkou Kaiou Kanepiovou po setech 4:6, 6:3, 6:0. Martincová při své premiéře v hlavní soutěži French Open zdolala Srbku Ivanu Jorovičovou 6:3, 7:6.

Paříž (Aktualizováno: 22:15 31. 5. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová ve finále Roland Garros uhrála jen čtyři gamy

Markéta Vondroušová ve finále Roland Garros uhrála jen čtyři gamy | Zdroj: Reuters

Premiéra v hlavní soutěži French Open v pondělí čeká Terezu Martincovou, která se na závěr dne na kurtu číslo sedm střetne s Ivanou Jorovićovou ze Srbska.

Ósakaová dodržela slib, dostala vysokou pokutu. Za bojkot tiskových konferencí jí hrozí vyloučení

Číst článek

„Byla potřeba trochu přidat a měnit rytmus, protože ona když to má na ruce, tak hrála neskutečně. Musela jsem hrát i na délku, aby ona neměla tolik prostoru tlačit mě a pak jsem mohla využívat i kraťasy,“ řekla po zápase Vondroušová Radiožurnálu.

Jednadvacetiletá Vondroušová začala proti Kanepiové výborně, vyhrála 12 ze 14 úvodních výměn a vedla 3:0. O čtrnáct let starší Estonka pak ale zpřesnila hru, přestala kazit a levoruká česká tenistka se dostala do defenzivy. Po dvojchybě o úvodní set nakonec přišla.

Od druhého setu hrála Vondroušová jistěji a tradičně se mohla spolehnout na zkrácení za síť. Od stavu 2:3 získala deset gamů v řadě a po roční pauze se v Paříži radovala z postupu. Loni v prvním kole vypadla s pozdější šampionkou, Polkou Igou Šwiatekovou.

V dalším utkání se Vondroušová střetne s domácí Harmony Tanovou, 149. hráčkou světa, která dostala do soutěže divokou kartu a v 1. kole vyřadila krajanku Alizé Cornetovou.

Postup Martincové

Tereza Martincová přitlačila Jorovičovou hned zpočátku a při každém jejím podání si vypracovala brejkboly, sebrat podání jí ale dokázala až v šestém gamu. Potvrdit však dokázala až druhý úspěšný brejk a za 44 minut získala první set. I druhou sadu rozehrála šestadvacetiletá Češka lépe, v koncovce si ale postup zkomplikovala. Jorovičová znovu vyrovnala a dotáhla hru do tie-breaku, svůj setbol ale za stavu 6:5 neproměnila. Martincová pak získala další dvě výměny a při pátém grandslamovém startu postoupila poprvé v kariéře do druhého kola.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme