Djoković porazil na Roland Garros Zvereva a zahraje si o finále, postupuje i Thiem

První tenista světa Novak Djokovič ze Srbska porazil ve čtvrtfinále French Open Němce Alexandera Zvereva 7:5, 6:2, 6:2 a stále bez ztráty setu zůstává ve hře o čtvrtý grandslamový titul v řadě. Jeho semifinálovým soupeřem bude Rakušan Dominic Thiem, který porazil Karena Chačanova z Ruska 6:2, 6:4, 6:2.. Druhou semifinálovou dvojici tvoří už od úterka obhájce Rafael Nadal a Roger Federer.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djoković.

Novak Djoković. | Foto: Charles Platiau | Zdroj: Reuters

Djokovič na turnaji ještě neztratil set, ale po odložení zápasu o den kvůli dešti v duelu se světovou pětkou jako první neudržel servis. Jenže Zverev sadu nedopodával a šampion Roland Garros z roku 2016 zápas ze stavu 4:5 otočil třemi vítěznými gamy za sebou. Získal i tři úvodní hry druhého setu a zápas dostal pod kontrolu. Ve zbytku utkání se mu povedly ještě tři brejky a za dvě hodiny a devět minut slavil po druhém mečbolu postup.

Halepová titul na Roland Garros neobhájí, ve čtvrtfinále ji vyřadila sedmnáctiletá Anisimovová

Číst článek

Djokovič, jemuž se v předchozích dvou ročnících French Open stala právě čtvrtfinálová fáze osudnou, má před sebou 35. semifinále na turnajích velké čtyřky v kariéře. A může zopakovat výkon z let 2015 a 2016. Tehdy po triumfech ve Wimbledonu, na US Open a Australian Open poprvé dovršil právě v Paříži zisk nekalendářního grandslamu.

Thiem hrál vloni na Roland Garros finále, ale podlehl v něm Nadalovi. Rok předtím jej španělský antukový král zastavil už v semifinále a v roce 2016 Thiem ve stejné fázi nestačil právě na Djokoviče; rok poté mu ale porážku oplatil ve čtvrtfinále. Na ostatních grandslamech je Rakušanovým maximem čtvrtfinále na loňském US Open.

V Paříži ve čtvrtek Thiem vyřídil nasazenou desítku Chačanova za 107 minut. Soupeři nenabídl ani jeden brejkbol, více práce měl jen ve druhém setu, který rozhodl brejkem až v deváté hře a pak při vlastním podání potřeboval tři setboly. Ve třetí sadě mu k ukončení duelu stačil jediný mečbol.

Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Thiem (4-Rak.) - Chačanov (10-Rus.) 6:2, 6:4, 6:2, Djokovič (1-Srb.) - A. Zverev (5-Něm.) 7:5, 6:2, 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme