Serena vs. Maria. Tenisové hvězdy se utkají po dvou letech, rivalita vznikla v šatně na Wimbledonu

Bude to jeden z nejočekávanějších zápasů na tenisovém Roland Garros, přestože v něm půjde „teprve“ o postup do čtvrtfinále. Po více než dvou letech se totiž utkají dvě velké rivalky a největší turnajové hvězdy ženské dvouhry - Američanka Serena Williamsová a Ruska Maria Šarapovová.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Serena Williamsová a Maria Šarapovová se naposledy utkaly před dvěma lety

Serena Williamsová a Maria Šarapovová se naposledy utkaly před dvěma lety | Foto: Jason Reed | Zdroj: Reuters

Serena Williamsová před dvěma lety ve čtvrtfinále Australian Open rozdrtila Marii Šarapovovou 6:4,6:1. Už po osmnácté v řadě a hladce, jak to bývalo často v soubojích těchto rivalek zvykem.

Serena Williamsová má na French Open nevídaný outfit. ‚Ať si hraje klidně nahá,‘ komentovala to Plíšková

Číst článek

Američanka v nich totiž pokaždé podávala výjimečné výkony, zatímco naopak to neplatilo. Ruska zvýšenou motivaci soupeřky ve své nedávno zveřejněné knize přičítala i zážitku z wimbledonského finále z roku 2004, kde coby sedmnáctiletá dívka Serenu Williamsovou senzačně porazila a pak viděla nářek Američanky v šatně.

„Víte, v šatně jsem plakala mockrát, když jsem prohrála. A sama jsem tam viděla plakat spoustu jiných lidí, je to normální. Po finále Wimbledonu by bylo šokující, kdybych prohrála a nebyla v slzách, jsem emociální člověk,“ uznala na tiskové konferenci Serena Williamsová.

„Bez ohledu na to si myslím, že co se stane v šatně, mělo by tam zůstat. Není nutné, aby se o tom v ne moc pozitivním duchu mluvilo v knížce,“ dodala Američanka, kterou ale může těšit, že vyhrála 19 z 21 vzájemných duelů.

Teď se snaží uspět poprvé jako matka a půjde také o premiérový duel obou rivalek od dopingové kauzy Rusky.

„Kdykoli budete hrát proti Sereně, víte, koho proti sobě máte. I přes nepříznivou bilanci se na za zápas proti ní těším, na utkání s nejlepší hráčkou,“ řekla Ruska Maria Šarapovová, která se na Roland Garros snažila mírnit rivalitu a možné napětí, třeba i tím, že veřejně pochválila Sereně Williamsové nevšední úbor.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme