Muchová na Roland Garros vedla, ale po zranění musela odstoupit. Dál jde Anisimovová

Karolína Muchová nedohrála kvůli zranění kotníku nadějně rozehrané třetí kolo Roland Garros. Česká tenistka získala v duelu s Američankou Amandou Anisimovovou po boji první set, ale ve druhém si v páté hře podvrtla pravý kotník. Nohu si nechala zatejpovat, zkusila hrát, ale za stavu 7:6, 2:6 a 0:3 se slzami odstoupila.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová se loučí s publikem

Karolína Muchová se loučí s publikem | Foto: PASCAL ROSSIGNOL | Zdroj: Reuters

Soutěže dvouher tak pro české zástupce skončily. Přes třetí kolo se české hráčky na pařížské antuce naposledy nedostaly v roce 2016.

Tenistka Kolář potrápil ve 2. kole loňského finalistu Tsitsipase

Číst článek

Zranění Muchové symbolizuje letošní rozpoložení Češek. Barbora Krejčíková nehrála před obhajobou titulů ve dvouhře i čtyřhře tři měsíce kvůli zraněnému lokti a do debla v Paříži nenastoupila kvůli koronaviru, který vyřadil z druhého kola i Marii Bouzkovou.

Plíšková začala sezonu později po zlomenině ruky, Kvitová měla bolavé zápěstí i tříslo a Siniaková žeberní svaly. Finalistka z roku 2019 Markéta Vondroušová po operaci zápěstí do Francie ani nepřijela.

V intenzivním prvním setu šla Muchová třikrát do brejku, ale výhodu ani jednou neudržela. Při svém podání totiž byla pod tlakem tvrdých úderů soupeřky. Za stavu 4:5 čelila setbolu, ale Anisimovová poslala return do sítě. Češka vzala Američance podání na 6:5 po skvělé výměně zakončené lobem, ale poté nedokázala sadu dopodávat a při setbolu se jen ohlédla po returnu.

Krásná výměna s vítězným koncem pro Muchovou

V tie-breaku Muchová, která do března léčila břišní sval, prohrávala 1:5, ale pěti míči v řadě si vybojovala druhý setbol v setu. Return si oběhla na forhend, jenže míč trefila rámem. Následně měla setbol Anisimovová a Muchová měla štěstí, protože soupeřka poslala volej do autu. Češka už třetí setbol proměnila a ze zisku úvodní sady se radovala po hodině a 22 minutách.

Poté si Muchová nechala v šatně zavázat levý stehenní sval a na úvod druhé sady přišla o podání. Během druhého gamu si obvaz sundala a srovnala na 2:2. V páté hře za stavu 15:15 se ale Češce zasekla noha při doklouzávání a zvrtla si pravý kotník. Spadla a chvilku ležela na antuce na zádech. Zvedla se s pomocí hlavního sudího a musela si nechat nohu zatejpovat.

V očích měla slzy, ale vrátila se do hry za potlesku obecenstva. Prakticky se ale nemohla hýbat. Po podání skákala po zdravé levé noze, v obličeji měla bolestivé grimasy a na míče do stran nebo za síť nereagovala. Druhý set ztratila 2:6 a po třech hrách třetího skrečovala.

Konec zápasu

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme