Siniaková poráží světovou jedničku a poprvé v kariéře postupuje do grandslamového osmifinále

V prvním i druhém kole turnaje musela Japonka Naomi Ósakaová otáčet zápas, ale pokaždé to zvládla. Ve třetím kole, kdy nastoupila proti Kateřině Siniakové, se jí ale podobný kousek nepodařil a podlehla české tenistce ve dvou setech 4:6 a 2:6.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž (Aktualizováno: 18:13 1. 6. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková vyřadila z turnaje Roland Garros světovou jedničku ve dvou setech.

Kateřina Siniaková vyřadila z turnaje Roland Garros světovou jedničku ve dvou setech. | Foto: Vincent Kessler | Zdroj: Reuters

Ósakaová měla na pařížské antuce velké problémy už v úvodních dvou kolech, ale v sobotu proti Siniakové začala solidně. Třiadvacetiletá česká tenistka však držela krok a v devátém gamu sebrala favoritce servis. Vzápětí při svém podání prohrávala 0:40, ale kritickou situaci zvládla, odvrátila i čtvrtý brejkbol a naopak sama proměnila druhý setbol.

Ósakaovou zradil bekhend

Japonská hvězda prohrála v Paříži první set potřetí za sebou. Siniaková pokračovala ve vynikajícím výkonu se skvělým pohybem a obranou, ale také patřičnou mírou agresivity a světová jednička začala ztrácet půdu pod nohama. Čím dál více při pokusech o vítězné údery chybovala, zejména z bekhendu. Češka jí dvakrát vzala podání a odskočila na 5:2.

Je neetické nabízet práci zadaným trenérům, říká Siniaková. O kouče přišla krátce před grandslamem

Číst článek

Jednadvacetiletá Ósakaová v minulých dnech předvedla zmrtvýchvstání proti Slovence Anně Karolíně Schmiedlové i Bělorusce Viktorii Azarenkové, ale tentokrát zápas nezvrátila. Siniaková zůstala koncentrovaná, při svém podání nepřipustila žádné komplikace, proměnila hned první mečbol.

Aktuálně 42. hráčka singlového žebříčku se tak mohla radovat z premiérového vítězství nad úřadující světovou jedničkou. „Dochází mi to pomalinku. Ale určitě jsem nadšená, chodí mi spoustu zpráv. Je to neuvěřitelný pocit. Jsem šťastná, že jsem to dokázala. Dřív jsem jen mluvila o tom, že na to mám, teď se mi to povedlo. Je to moc krásné,“ rozplývala se Siniaková.

Sobotní výhrou ukončila šestnáctizápasovou vítěznou sérii Ósakaové na grandslamech. Na lednovém Australian Open Japonka na cestě za titulem porazila i Karolínu Plíškovou a Petru Kvitovou.

Dvě Češky v osmifinále

V osmifinále French Open tak budou dvě české hráčky, už v pátek postoupila Markéta Vondroušová. Ta v sobotu nenastoupila ke druhému kolu čtyřhry, v které startovala se Slovenkou Magdalenou Rybárikovou.

Po vyřazení Ósakaové, která se ani na čtvrtý pokus v Paříži nedostala přes třetí kolo, zbyla v pavouku z šestice nejvýše nasazených tenistek jen obhájkyně titulu Simona Halepová z Rumunska. Šestka Petra Kvitová musela odstoupit kvůli zranění těsně před vstupem do turnaje, čtyřku Kiki Bertensovou zastavila nemoc a dvojka Karolína Plíšková i pětka Angelique Kerberová vypadly.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme