Antuková výhra číslo 90. ‚Dlouho se mi nestalo, že bych takto otočila set,‘ řekla Kvitová po obratu

Tenistka Petra Kvitová si po pěti letech zahraje osmifinále Roland Garros. Po velkém boji v Paříži porazila Kanaďanku Leylah Fernandezovou 7:5 a 6:3.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová na Roland Garros

Petra Kvitová na Roland Garros | Foto: Charles Platiau | Zdroj: Reuters

Při jednom obranném bekhendovém úderu vypadla osmnáctileté Kanaďance raketa z levé ruky, a tak se intuitivně vrhla do výměny bez ní. Pravidla to pochopitelně nedovolují a Leylah Fernandezová se tomu také chvíli na to pousmála.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Kvitová je popáté v osmifinále Roland Garros. Více v příspěvku Jaroslava Plašila

Ale i tento okamžik ukazuje, jak houževnatou soupeřku musela Petra Kvitová zdolávat. „Je to pravda. Myslím, že se začala smát i sama sobě, protože se rozběhla bez rakety. Byla houževnatá, šla po každém míči a většinou ho ještě vrátila. Údery se úplně nedaly zabít. Byla tam až do konce, tak to asi má být,“ popsala pro Radiožurnál Kvitová.

Ale i Češka toho ukázala hodně v zápase, v jehož prvním setu prohrávala už 1:5, přesto sadu vyhrála. „Bylo to hodně náročné. Dlouho se mi nestalo, že bych takto otočila set. Doufám, že mě to posílí i do dalších bojů a ukážu, že pořád není konec,“ vyprávěla Petra Kvitová po výhře, která byla už její 90. na antuce na profesionálním okruhu WTA.

Geny úspěšného otce, tréninková pomoc od Štěpánka. Sebastiana Kordu v Paříži čeká antukový král Nadal

Číst článek

Do této statistiky patří i ta předloňská z Prahy, kde porazila Číňanku Čang Šuaj, tedy svou pondělní soupeřku pro osmifinále pařížského grandslamu.

„Pamatuji si ten zápas dodnes, prohrávala jsem 1:5 v tie-breaku, otočila jsem to a vyhrála. Ona na antuce ale umí hrát, tyto podmínky jí svědčí. Hraje agresivně a dobře servíruje. Na tom budu muset stavět i já, abych ji dostala pod tlak a nedala jí tolik šancí,“ řekla Petra Kvitová, po svém pátém postupu do osmifinále Roland Garros.

Úplně poprvé si ho zahraje jiná Češka, Barbora Krejčíková, která se v neděli krátce po poledni utká s argentinskou teniskou Nadiou Pogoroskou.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme