Geny úspěšného otce, tréninková pomoc od Štěpánka. Sebastiana Kordu v Paříži čeká antukový král Nadal

Před třiceti lety by šlo možná o běžnou zprávu, teď jde o velkou senzaci. Tenista Korda postoupil do osmifinále grandslamového turnaje. V Paříži se to právě povedlo synovi bývalého reprezentanta Petra Kordy Sebastianovi, který na Roland Garros porazil už šest soupeřů včetně úspěšné kvalifikace.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sebastian Korda na Roland Garros

Sebastian Korda na Roland Garros | Zdroj: Profimedia

Pošesté tady v Paříži slyšel od rozhodčího hřejivé hlášení „hra, sada, zápas, Korda“, po kterém Američan s českými kořeny Sebastian Korda pokaždé zamířil k osamocenému muži na tribuně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Syn bývalého reprezentanta Petra Kordy Sebastian se utkání s antukovým králem Rafaelem Nadalem. Více v příspěvku Jaroslava Plašila

Tím je Theodor Devothy, přezdívaný Devítka, trenér, který během rozehrávky nezkazí míček, jak o něm říkával český reprezentant Radek Štěpánek.

Devothy je během posledních týdnů často i doslova „kamarádem do deště“ dvacetiletého tenisty.

„Jsme hodně šťastní. Jsem tu s Devítkou, on je velký pomocí. Máme tu zábavu, každý den hrajeme v hotelu tři hodiny kulečník. Zatím dobré,“ vypráví v Paříži Radiožurnálu Sebastian Korda krátce poté, co reportérům při anglické videokonferenci popisoval svou senzační cestu do osmifinále.

A také představoval důležité muže, kteří už spolupracovali s jeho otcem Petrem, mimo jiné vítězem Australian Open a finalistou Roland Garros ve dvouhře i čtyřhře, a teď v rodinné tradici pokračují.

Občas pomůže s tréninkem a radami Radek Štěpánek, kterého táta Sebastiana koučoval, do kondice ho dostává Marek Všetíček.

„Trénovali jsme spolu tři týdny v Praze. Udělali jsme dobrou práci, stejně jako s Radkem, který mi pomáhal,“ usmívá se Sebastian Korda.

Ten se se v nedělním osmifinále utká s nejlepším antukářem všech dob – Španělem Rafaelem Nadalem, dvanáctinásobným šampionem Roland Garros, který ho inspiruje tím, že se nikdy nevzdává.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme