Serena Williamsová rekordní grandslamový titul opět nezíská, ve Wimbledonu v prvním kole skrečovala

Američanka Serena Williamsová vzdala kvůli zranění zápas prvního kola Wimbledonu s Aliaksandrou Sasnovičovou z Běloruska. Devětatřicetiletá tenistka, jež bojuje o zisk rekordního 24. grandslamového titulu, odstoupila za stavu 3:3 v úvodním setu.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Serena Williamsová vzdává utkání prvního kola Wimbledonu

Serena Williamsová vzdává utkání prvního kola Wimbledonu | Foto: PETER NICHOLLS | Zdroj: Reuters

Sedminásobná wimbledonská šampionka Williamsová se zranila v pátém gamu při svém podání, kdy ztratila rovnováhu a na trávě podklouzla. Po ošetření v šatně ještě zkusila pokračovat, pak ale se slzami v očích duel skrečovala.

Ve druhém kole je osminásobný šampion Roger Federer, švýcarské legendě All England Clubu vzdal Francouz Adrian Mannarino za stavu 2:2 na sety kvůli zranění kolena.

Krejčíková premiéru ve wimbledonské dvouhře zvládla, ve druhém kole jsou i Plíšková a Martincová

Číst článek

Devětatřicetiletý Federer získal proti Mannarinovi úvodní set 6:4, vyrovnaný druhý ale ztratil v tie-breaku a i ve třetí sadě měl navrch bojovný Francouz.

Dvacetinásobný grandslamový šampion se dostal zpátky do hry hned v úvodu čtvrtého setu, za stavu 4:2 pak Mannarino za základní čárou podklouzl a poranil si vazy v koleně. Set ještě dohrál, ale po jedné výměně páté sady odstoupil.

„Je to nepříjemné. Ukazuje to, jak jeden úder může změnit zápas, celou sezonu nebo kariéru. Doufám, že se rychle uzdraví. Mohl dneska ten zápas vyhrát, byl na kurtu lepším hráčem,“ uznal Federer kvalitu soupeře.

Světová jednička Ashleigh Bartyová z Austrálie v prvním kole ztratila set, ale loučící se Španělku Carlu Suárezovou nakonec zdolala 6:1, 6:7, 6:1.

Bartyová hrála na trávě poprvé od roku 2019. Pětadvacetiletá favoritka mohla zápas ukončit v druhém setu, v němž ji od vítězství dělily dva míčky, ale Suárezová dotáhla sadu do tie-breaku, který ovládla jednoznačně 7:1. Bartyová získala zpět kontrolu nad zápasem vyhranými prvními 13 výměnami v třetím setu a slavila postup do druhého kola.

Minimálně stejný potlesk jako vítězka si od diváků v All England Clubu vysloužila Suárezová, jež se letos vyléčila z rakoviny a absolvuje rozlučkovou sezonu.

„Wimbledon mi dal opravdu skvělý dárek. Nic lepšího než tento den jsem si nemohla přát. Odehrát poslední zápas proti Ash, světové jedničce, na centru pod střechou. Bylo to úžasné, jsem rozhodně nejšťastnější hráčka turnaje,“ uvedla navzdory porážce Suárezová, jež měla zhoubné nádorové onemocnění mízních uzlin zvané Hodgkinův lymfom

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme