Siniaková v Miami odstoupila kvůli zdravotním potížím, Muchová skrečovala zápas s Ósakaovou

Tenistka Kateřina Siniaková vzdala na turnaji v Miami duel třetího kola s Darjou Savilleovou. Českou hráčku trápily stejně jako v předchozím utkání potíže v oblasti žeber a ze zápasu s Australankou odstoupila za stavu 0:6, 0:1. Zdravotní potíže vyřadily z turnaje i další českou tenistku Karolínu Muchovou. Pětadvacetiletá hráčka měla nastoupit s Japonkou Naomi Ósakaovou.

Miami (Aktualizováno: 19:51 26. 3. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková | Foto: Geoff Burke | Zdroj: Reuters

Siniakovou potíže omezovaly už ve čtvrtečním druhém kole s Emmou Raducanuovou, v němž se nechala opakovaně ošetřovat. Duel s úřadující šampionkou dokázala ještě otočit a po třísetové bitvě postoupila.

Je skvělé vidět, že se všechna ta práce vyplácí, říká mladá tenistka Fruhvirtová po skalpu Mertensové

Číst článek

Následně ale vzdala účast ve čtyřhře, v níž měla při absenci zraněné parťačky Barbory Krejčíkové vytvořit druhou nasazenou dvojici s Australankou Storm Sandersovou.

Proti Savilleové, za svobodna Gavrilovové, která na okruhu WTA takřka celý minulý rok chyběla kvůli zranění achilovky, se tentokrát Siniaková nedokázala prosadit, přestože si i ona vypracovala jeden brejkbol.

Po kanáru si v pauze mezi sety si vyžádala opět ošetření a zkusila ještě pokračovat, ztratila ale i sedmý game v řadě a v další hře, v níž zkusila jednou podat, zápas ukončila.

V Miami předčasně končí i Karolína Muchová. Tenistka, která kvůli zranění půl roku nehrála, se rozhodla do zápasu s Naomi Ósakakovou nenastoupit. „Po dlouhé pauze od tenisu byly dva náročné zápasy v řadě na mé tělo příliš a potřebuje delší čas na zotavení,“ vzkázala pětadvacetiletá tenistka na twitteru.

Im sad that I cannot put up a battle against Naomi today. After a long break from tennis, 2 tough matches in row have been a lot for my body and I need longer to recover.
Was nice to be part of @Miami Open again!
I will be back on clay!💙

19:36 – 26. 03. 2022

89 1416

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Ženy: Dvouhra - 3. kolo:

Savilleová (Austr.) - Siniaková (ČR) 6:0, 1:0 skreč., Bencicová (22-Švýc.) - Watsonová (Brit.) 6:4, 6:1.

Muži: Dvouhra - 2. kolo:

Medveděv (1-Rus.) - A. Murray (Brit.) 6:4, 6:2, Bautista (15-Šp.) - Majchrzak (Pol.) 6:3, 6:3, Paul (USA) - Chačanov (23-Rus.) 6:4, 3:6, 7:6 (7:3), De Minaur (25-Austr.) - Thompson (Austr.) 6:2, 6:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme