Kvitová versus Plíšková. Charitativní turnaj nabídne souboj týmů českých tenistek, začne se na Štvanici

Týmy tenistek Karolíny Plíškové a Petry Kvitové se v červnu a červenci utkají ve čtyřech kolech charitativního turnaje Tipsport Charity Cupu. Poprvé se bude hrát na Štvanici od 13. do 15. června.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová bude jednou z hlavních tváří Tipsport Charity Cupu | Zdroj: Reuters

V šestici kolem světové trojky Karolíny Plíškové je její dvojče Kristýna, Karolína Muchová, Markéta Vondroušová, Tereza Martincová a Nikola Bartůňková. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová má mít v družstvu Barboru Strýcovou, Kateřinu Siniakovou, Barboru Krejčíkovou, Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou a patnáctiletou naději Lindu Fruhvirtovou.

České tenisty čeká první domácí turnaj. Chybět by neměla Kvitová, sestry Plíškovy a další hvězdy

Číst článek

„Je to pro nás obrovská příležitost si zahrát unikátní turnaj. Jsem ráda, že máme v Česku tolik skvělých hráček, to se jinde ve světě nevidí. Určitě to bude divácky velmi zajímavé. S týmem už řešíme herní strategii a budeme dělat maximum pro vítězství. Určitě do toho dáme všechno, i přesto, nebo možná tím spíš, že je to charitativní akce,“ uvedla Karolína Plíšková v tiskové zprávě.

„Týmové soutěže mám moc ráda. Proto se těším na nový model a jsem zvědavá, co přinese,“ uvedla dvanáctá hráčka světa Kvitová. Čekat může něco na způsob českého ženského Laver Cupu. „Vedle zajímavých zápasů bude i zábava a legrace, kterou si jinak na turnajích logicky moc neužijeme.“

Z šesti hráček bude na každý turnaj nominována čtveřice a náhradnice. Přenosy budou v televizi i na streamech. Zpočátku se bude hrát bez diváků, ale podle uvolňování opatření proti šíření koronaviru by časem do ochozů mohli být fanoušci vpuštěni.

Po turnaji na antukových dvorcích I. ČLTK u opraveného Negrelliho viaduktu se týmy dále utkají 23. až 25. června v Prostějově. Zbylé dva turnaje se budou hrát 11. až 13. července a 25. až 27. července na zatím neurčených místech.

Akci pořádají Nadace Tipsport, společnost Perinvest, agentura PR Stars a TK Plus. Každý odehraný míč ve všech utkáních bude oceněn 50 korunami od organizátora, které následně zdvojnásobí Nadace Tipsport. Vítězný tým obdrží po sérii šek s částkou, kterou věnuje nadaci podle vlastního uvážení.

Tipsport Charity Cup je pro hráčky další možností, jak se rozehrát v sezoně přerušené kvůli nemoci covid-19. Český tenisový svaz pořádá pro muže i ženy sérii turnajů pro jednotlivce, která začne 26. května na Spartě, a soutěž smíšených družstev. Termíny všech akcí až na jednu výjimku nekolidují.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme