Druhý díl charitativního tenisového turnaje v Prostějově vyhrál opět černý tým Karolíny Plíškové

Až závěrečná čtyřhra rozhodla o vítězství týmu Karolíny Plíškové ve druhém dílu charitativní tenisové soutěže Tipsport Elite Trophy nad výběrem Petry Kvitové 7:6. Dvojice Karolína Muchová, Markéta Vondroušová porazila Barboru Krejčíkovou s Barborou Strýcovou 6:4, 7:6 a ziskem bonusových dvou bodů otočila nepříznivé skóre 5:6 po dvouhrách. V nich ve středu v Prostějově uspěly Kateřina Siniaková i Strýcová a Krejčíková.

Tento článek je více než rok starý.

Prostějov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Černý tým Karolíny Plíškové na charitativním turnaji žen v Prostějově. Zleva Nikola Bartůňková, Tereza Martincová, Kristýna Plíšková, Karolína Muchová, Markéta Vondroušová a Karolína Plíšková.

Černý tým Karolíny Plíškové na charitativním turnaji žen v Prostějově. Zleva Nikola Bartůňková, Tereza Martincová, Kristýna Plíšková, Karolína Muchová, Markéta Vondroušová a Karolína Plíšková. | Foto: Jaroslav Svoboda | Zdroj: ČTK

Siniaková na úvod třetího dne ukončila výhrou 7:5, 6:4 neporazitelnost Kristýny Plíškové ve dvouhře v soutěži. Strýcová následně vydřela bod v utkání s Terezou Martincovou, kterou zdolala 4:6, 6:3 a 10:6 v super tie-breaku. Vítězka nedávného turnaje u Máchova jezera Krejčíková porazila Karolínu Muchovou 6:4, 3:6 a 11:9.

Český ženský tenis má své mladé naděje. Na exhibici v Prostějově se předvedly Fruhvirtová s Bartůňkovou

Číst článek

Siniaková oplatila Kristýně Plíškové porážku z prvního dílu na Štvanici. V Prostějově v dusnu pod zataženou střechou lépe returnovala a sama dobře podávala. „Trošku jsem jí vnutila moji hru a toho si cením. Je super, že stahujeme a budeme bojovat do posledního balonu,“ uvedla po zápase 54. hráčka světa Siniaková pro O2 TV.

Světová jednatřicítka dvouhry Strýcová se dlouho trápila a solidně hrající o sto míst horší Martincová získala první set. Od druhé sady začala světová deblová dvojka více zkoušet zkrácení za síť, chodila častěji výměny ukončovat voleji, v koncovce byla odvážnější a duel otočila. „Takhle špatně jsem se dlouho necítila, hrozně tvrdě. Vybojované zápasy jsou nejlepší pro psychiku,“ uvedla Strýcová.

V prvním setu Krejčíková otočila stav 2:4 na 6:4. Ve druhém na brejk odpovědět nedokázala, ale uspěla v super tie-breaku. Při prvním mečbolu ji ještě 26. hráčka světa Muchová prohodila, ale při druhém poslala bekhend do autu. „Mám obrovskou radost, protože Karolína hraje dobře. Má strašně nepříjemný styl a jsem ráda, že jsem to dokázala vybojovat,“ pronesla Krejčíková.

Rozhodla čtyřhra

V rozhodující čtyřhře, která se hrála bez výhod, prohrál favorizovaný pár Krejčíková, Strýcová úvodní set 4:6. Ve druhém však vedl už 5:0 a zdálo se, že bude ve třetím duelu za sebou rozhodovat super tie-break. Muchová s Vondroušovou ale dokázaly vyrovnat a ve zkrácené hře nakonec uspěly 7:5.

V prvním dílu Elite Trophy v Praze vyhrál tým Plíškové nad výběrem Kvitové 7:4 na zápasy a po středečním těsném vítězství vede už 2:0. Na Štvanici by se mělo hrát ještě dvakrát, 11. až 13. července na antuce a 25. až 27. července nejspíš na tvrdém povrchu.

Charitativní turnaj tenisových družstev žen Tipsport Elite Trophy v Prostějově:

Černý tým Karolíny Plíškové - Růžový tým Petry Kvitové 7:6

Kristýna Plíšková - Siniaková 5:7, 4:6,
Martincová - Strýcová 6:4, 3:6, 6:10,
Muchová - Krejčíková 4:6, 6:3, 9:11,
Muchová, Vondroušová - Krejčíková, Strýcová 6:4, 7:6 (7:5).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme